Dirty keto

Wat is dirty keto?

Binnen een ketogeen dieet zijn er ook een paar varianten te onderscheiden. Dit heeft met name te maken met de wijze waarop mensen het dieet volgen. Ze zijn allemaal keto, maar ze kunnen onderling best wat verschillen. Vandaag gaan we dieper in op Dirty keto.

Wat is dirty keto?

Dirty keto houdt in principe in dat je ketogeen eet, maar dat je puur en alleen kijkt naar de macro’s. Zo zou je bijvoorbeeld letterlijk 4 maaltijden op een dag kunnen hebben met hamburgers, bacon en kaas. Of denk aan koekjes, cheesecake en andere baksels. Binnen deze variant zal je ook meer producten zien die verwerkt zijn in een fabriek. Denk bijvoorbeeld aan de kant-en-klare opwarmburgers, rookworsten, light-frisdranken, knakworsten, maaltijdrepen etc.

Dirty keto vs clean keto

Ja, dirty keto is nog steeds keto. Is het aan te raden? Waarschijnlijk niet. Door de macro’s in orde te hebben ben je nog steeds in ketose, maar de kans is groot dat je hierdoor essentiële voedingsstoffen mist en onderdoor gaat aan het idee waarom je keto bent gaan doen: gezonder worden en/of afvallen!

Je zal, zeker in het begin, nog steeds vet verliezen. De macro’s zijn nog steeds in je voordeel en je lichaam zal dus gewoon overschakelen op vetverbranding. Helaas is de kans aanwezig dat je je niet helemaal gezond zult voelen en je niet alle voordelen van het keto dieet ervaart. Zo kun je door alle verwerkte producten bijvoorbeeld weer last krijgen van acné, hoofdpijn, buikpijn, een opgezwollen gevoel en meer.

Is het alleen maar slecht?

Nee, zeker niet! Het moet alleen vooral niet de basis zijn. De basis van een goed ketogeen dieet bestaat uit verse producten met genoeg variatie. Als je dan af en toe trek hebt of even geen tijd hebt om een grote gevarieerde maaltijd te maken, dan is het prima om een keer die lekkere hamburger met bacon en kaas te bakken! Of wat dacht je van een keer een lekkere cheesecake maken voor een verjaardag? Volg je vrijwillig een ketogeen dieet? Dan moet het zeker gezond zijn, maar het moet ook leuk, lekker en rendabel zijn. Dit is uiteraard anders als je het met een medische motivatie volgt.

Laat in de comments weten naar welke variant jouw voorkeur uit gaat!

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met een keto dieet en dat leverder mij direct onwijs veel voordelen op. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!
keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.