Keto Paleo verschillen

Keto Vs. Paleo

Twee dieëten die best wat van elkaar weg hebben. Zo zijn er vaak mensen die van een paleo dieet switchen naar een ketogeen dieet. Ook kun je ze heel goed combineren! Wat zijn precies de verschillen en overeenkomsten?

Een ketogeen dieet

Het keto dieet staat erom bekend om je lichaam in een vetverbrandingsmodus te brengen. Doordat je bij dit dieet vrijwel geen koolhydraten eet, gaat je lichaam op zoek naar een andere energiebron. Hierbij stuit het op vetten. Bij de afbraak van deze vetten voor energie komen in de lever ketonen vrij, die zorgen voor tal van andere voordelen. Bij dit dieet bestaat je dagelijkse inname van calorieën voor ongeveer uit 75% vetten, 20% eiwitten en 5% koolhydraten. Vetten zijn hierin de hoofdmoot en komen bijvoorbeeld van bronnen als vlees, vis, noten, oliën en kaas.

Een Paleo dieet

Een Paleo dieet wordt gekenmerkt door het eten zoals de oermens dat deed. Terug naar de roots, naar de tijd toen mensen nog leefden van het verzamelen en jagen. Dit betekent niet dat jij dit nu ook moet gaan doen, maar wel dat je weer dezelfde producten gaat consumeren! Hierbij eet je zo natuurlijk mogelijk en laat je alle bewerkte producten staan. Hierbij moet je denken aan dingen als groenten, vlees, vis, fruit, zaden en noten.

De overeenkomsten tussen Keto en Paleo

Bij een goed geformuleerd ketogeen dieet is het de bedoeling dat je natuurlijk de meest gezonde producten kiest. Vaak lijkt dit daarom op Paleo! Beide zijn koolhydraatarm, hoog in vetten en rijk aan natuurlijke onbewerkte producten.

De verschillen

Een ketogeen dieet focust zich nog meer op de verhouding tussen de macro’s. Zo is een ketogeen nog wat beperkter in koolhydraten en focust het zich meer op de inname van veel vetten. Zo zijn bijvoorbeeld bepaalde groentes en fruitsoorten niet geschikt voor een keto dieet.

Keto en Paleo combineren

Er zijn geen hele grote verschillen en het is zelfs heel goed te combineren! Ik ben er juist voor om het beste van beide werelden te combineren. Probeer bij een ketogeen dieet zoveel mogelijk natuurlijke producten te consumeren en laat de bewerkte staan. Zo krijg je alle stoffen binnen die je nodig hebt en laat je eventuele schadelijke producten achter je. Hierdoor werkt jouw lichaam nog beter en voel je nog vele malen gezonder!

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met een keto dieet en dat leverder mij direct onwijs veel voordelen op. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!
keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.