Keto starten tijdens quarantaine

Waarom juist nu beginnen met keto

Het kan misschien tegenstrijdig klinken, maar juist deze periode kan heel handig zijn om te beginnen met een ketogeen dieet! In deze blog geven we je 5 redenen waarom je vandaag nog moet starten met een keto levensstijl!

1.    Quarantaine kilo’s

Wellicht dat je het al gemerkt hebt (of je mijdt bewust de weegschaal), maar de quarantaine kilo’s kunnen soms aardig aantikken! Nadat de sportscholen, sportcentra, zwembaden en alle andere sportgelegenheden zijn gesloten, ben je behoorlijk beperkt in de dagelijkse beweging. Ook even op de fiets naar het werk of het station is niet meer nodig. En dat terwijl de verveling op de loer ligt. Wat ga je dan doen? Juist, vaak ga je onbewust wat snacken.

De combinatie van meer eten/snacken en minder bewegen kan al snel leiden tot wat gewichtstoename, iets wat je zo net voor de zomer liever voor bent. Ook al is het nog onduidelijk of je het strand nog op mag;)

Een ketogeen dieet is een zeer effectieve manier om af te vallen en de quarantaine kilo’s te doen verdwijnen. Door de afwezigheid van koolhydraten schakelt je lichaam op ververbranding. Niet alleen de vetten uit je voeding, maar ook juist in de voorraden die je in je lichaam voor handen hebt. Daarnaast helpt het je ook je honger te onderdrukken, waardoor het overbodig snacken tegen kan gaan! Win-Win!

2.    Minder verleiding

Het begin van een ketogeen dieet kan best even wennen zijn, zeker als je altijd veel koolhydraten at. Het kan dan vooral even lastig zijn wanneer iemand in de pauze op kantoor naast je een bord pasta of een pizza weg gaat zitten werken. Eén voordeel tijdens de quarantaine, je hoeft vrijwel nergens naartoe. Oke, er gaan langzaam weer wat dingen open, maar het is nog relatief beperkt.

Ook heb je zelf in handen wat je wel en niet in huis haalt. Hierdoor heb jij de regie in handen en wordt het starten een stuk makkelijker. Geen verleidelijke suikerbommen voor je in de kast én geen collega’s die je het vuur aan de schenen leggen op het moment dat jij ‘anders’ eet. Hierdoor kun je lekker jouw ding doen en wennen aan deze nieuwe, gezonde, maar ook zeker lekkere manier van eten!

3.    Meer tijd voor jezelf

Kansen zijn ook groot dat je meer tijd hebt voor jezelf. Hierdoor kun jij je verdiepen in de aanpak die voor jou werkt. Experimenteren met nieuwe recepten, kijken of (intermittent) vasten iets voor je is, testen hoe bepaalde voedingsmiddelen jouw keto journey beïnvloeden, je kennis verder vergroten rondom een ketogeen dieet en nog veel meer.

Optimaliseer jouw gezondheid en zie jezelf als een experiment. Tast af wat werkt en wat niet en voel je optimaal. Niet alleen keto gericht, maar wellicht dat ook dingen als mediteren, wandelen of andere vormen van beweging je kunnen helpen in jouw tocht naar je ultieme gezondheid.

4.    Verbetert de gezondheid

Een ketogeen dieet kan bijdragen aan verschillende gezondheidsfactoren. Zo is het heel efficiënt in te zetten tegen bijvoorbeeld insulineresistentie en Diabetes Type 2. Ook kun je denken aan een verbetering van het cholesterol, bergen aan energie en een verbeterde hersenwerking. Onlangs kwam er zelfs in een onderzoek naar voor dat een ketogeen dieet potentieel kan bijdragen aan de versterking van het immuunsysteem door het stimuleren van de productie van T-cellen!

Veel voordelen komen vaak ook voort uit het afvallen. Opgeslagen vet, en dan met name het vet rondom de organen, kan zorgen voor behoorlijk wat problemen. Een lager vetpercentage is voor vrijwel iedereen beter en zal verschillende gezondheidsmarkers direct doen verbeteren.

Wat vaak ook opvalt is dat mensen die progressie gaan zien, vaak onbewust ook gezondere keuzes gaan maken in andere alledaagse dingen. Ga je jezelf gezonder voelen en zie je de kilo’s eraf vallen? Dan zie je bij veel mensen dat ze ook bijvoorbeeld opeens minderen met drinken of willen gaan stoppen met roken. Zo ontstaat er een soort sneeuwbaleffect dat jouw gezondheid alleen nog maar verder ten goede komt!

5.    Keto-adem

Schakelt je lichaam over op vetverbranding, dan komen hierbij ketonen vrij. Deze ketonen worden door je lichaam gebruikt als energiebron. Veel mensen ervaren bij het starten van een ketogeen dieet in het begin de keto-adem. Dit komt door de ketonen. Eén van de ketonenlichamen is namelijk Aceton. Wanneer je lichaam deze nog niet efficiënt gebruikt, verlaten deze je lichaam via de luchtwegen. Veel water drinken, een goede mondhygiëne en wat kauwgom doen wonderen. Maar, dan opeens is die 1,5 M afstand toch je beste vriend! En geen paniek, die keto-adem verdwijnt vrijwel altijd vanzelf!

Starten? Lees deze 5 startertips!

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Begin 2018 begon mijn keto journey. Na een half jaar verdiepen nam ik de stap om te beginnen met een ketogeen dieet en dit bracht me direct onwijs veel voordelen. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.