
Ontbijtmuffins met spinazie en ei
Op zoek naar wat variatie voor je ontbijt of lunch? Zet dan deze ontbijtmuffins op tafel. De variaties zijn oneindig. Deze zijn gemaakt met bacon, ei, kaas en spinazie. Varieer bijvoorbeeld met chorizio, champignons, paprika en tomaat. Kies je eigen lievelingsingrediënten en voel jezelf chef-kok;)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Tik de eieren in een beslagkom en klop door elkaar met een garde, vork of handmixer.
- Plaats een wokpan op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe.
- Fruit de sjalot of ui voor zo’n 1-2 minuten alvorens de spinazie toe te voegen. Voeg hierna de spinazie met handjes tegelijk toe en blijf deze goed doorroeren tot deze de meeste van zijn volume heeft verloren.
- Voeg de spinazie, kaas en eventuele kruiden toe aan het ei en mix deze nogmaals door elkaar.
- Pak een muffinvorm voor 12 muffins en vet deze goed in. Leg vervolgens de plakjes bacon als een rondje in de vormpjes, zodat deze de zijkanten bedekken.
- Giet de mix in de vormpjes, maar doe deze niet voller dan zo’n 80%. De muffins worden namelijk groter!
- Plaats de muffins voor ongeveer 15-20 minuten op 175°C in de oven en klaar is kees!

Ingrediënten
10 grote eieren (500 gram)
12 plakjes bacon (150 gram)
100 gram geraspte kaas
200 gram spinazie
30 gram sjalot of ui
Vloeibare boter
1 el olijfolie
Kruiden naar smaak
Voedingswaarde totaal
Kcal: 1897
Vetten: 152,3 gram
Waarvan verzadigd: 58,8 gram
Eiwitten: 117,2 gram
Koolhydraten: 12,5 gram
Vezels: 3,9 gram
Voedingswaarde per serving(12)
Kcal: 157
Vetten: 12,6 gram
Waarvan verzadigd: 4,9 gram
Eiwitten: 9,7 gram
Koolhydraten: 1 gram
Vezels: 0,3 gram
Meer ontbijt- en lunchrecepten