
Marinara saus
Verse koolhydraatarme marinara saus, ideaal voor pasta’s, pizza’s en meer! Het beste resultaat behaal je met verse kruiden, maar voor het gemak is deze ook met gedroogde kruiden te maken. Dit recept levert zo’n 725 gram saus. Tot 3 weken te bewaren in een luchtdichte pot, maar invriezen in porties is ook mogelijk!
Bereidingswijze
- Plaats een sauspan op middelhoog vuur en sauteer de olijfolie, knoflook, sjalot, tijm en oregano toe.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer deze goed door.
- Voeg de zout, peper, erythritol en rode wijn azijn toe en breng zacht aan de kook.
- Zet het vuur af en voeg de gesneden peterselie toe. Roer deze goed door.
- Gebruik de saus direct voor recepten als een koolhydraatarme pizza of gevulde portobello’s. Ook kun je deze bewaren in een luchtdichte pot in de koelkast of in bruikbare porties in de vriezer.

Ingrediënten
- 700 gram Nova tomatenpuree (kies de meest koolhydraatarme, hier zit veel verschil in!)
- 2 el olijfolie
- 1 teen fijngesneden knoflook
- ½ sjalot
- 2 tl fijngesneden tijm
- 2 tl fijngesneden oregano
- 2 tl erythritol
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 1 el rode wijn azijn
- 2 tl fijngesneden peterselie
Voedingswaarde
Gehele pot
Kcal: 677
Koolhydraten: 70,5 gram
Eiwitten: 24,9 gram
Vetten: 30,1 gram
Waarvan verzadigd: 4 gram
Voedingswaarde per serving
Per portie saus (±50 gram):
Kcal: 46,7
Koolhydraten: 4,9 gram
Eiwitten: 1,9 gram
Vetten: 2,1 gram
Waarvan verzadigd: 0,3 gram