
Luchtige omelet
Deze luchtige omelet smelt zowat op je tong. Heerlijk zacht en luchtig en uiteraard weer volledig naar je eigen smaak te maken. Voeg bijvoorbeeld bacon, kaas of groenten toe. Het enige dat je verder nodig hebt zijn: eieren, een mixer, twee kommetjes, boter en een pan.
Bereidingswijze
- Pak 2 kommetjes en scheidt het eiwit van het eigeel. Beide in een aparte kom.
- Pak een mixer en klop het eiwit stijf. Pak vervolgens het kommetje met het eigeel en klop deze tot het eigeel een beetje romig wordt.
- Spatel vervolgens het eigeel door het eiwit heen. Doe dit voorzichtig, zodat het mengsel zijn volume behoudt.
- Plaats een pan op middelhoog vuur en smelt de boter. Verdeel vervolgens het mengsel over de pan en voeg eventueel wat kruiden naar smaak toe.
- Om het ei wat beter te laten garen kun je een deksel over de pan plaatsen. Na zo’n 5 minuten is deze klaar. Laat de omelet uit de pan glijden op het bord en vouw het gelijk dubbel. Klaar is kees! Eet smakelijk!

Ingrediënten
3 grote eieren
20 gram (room)boter
Zout & peper
Optioneel: kaas, bacon, groenten.
Voedingswaarde
Kcal: 381
Vetten: 33 gram
Waarvan verzadigd: 15 gram
Eiwitten: 19,4 gram
Koolhydraten: 1,1 gram
Vezels: 0 gram
Meer ontbijtrecepten