Knoflookgarnalen keto recept

Garnalen in knoflookroomsaus

Gek op knoflook? Zet dan deze garnalen in een roomsaus van o.a. knoflook en parmezaanse kaas op tafel! Deze zijn Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld courgetti.

Bij dit recept gebruikten we de rauwe wokgarnalen van de Jumbo, deze vind je heel makkelijk in het vriesvak, laat ze uiteraard vooraf ontdooien. Voel je vrij om te kiezen voor verse garnalen, gamba’s, ongepelde of knoflookgarnalen. Hou hier tijdens de bereiding wel rekening mee!

 

Bereidingswijze

  1. Heb je garnalen uit de diepvries? Laat deze dan eerst ontdooien voor je aan de slag gaat.
  2. Hak de knoflook of doe deze in een knoflookpers en snijd vervolgens ook alvast de peterselie fijn.
  3. Plaats een pan op middelhoog vuur en verwarm de olijfolie.
  4. Doe de garnalen in de pan en keer deze gedurende een paar minuten om tot ze mooi roze zijn geworden. Doe ze hierna in een schaal.
  5. Smelt in dezelfde pan vervolgens de boter en fruit de knoflook voor zo’n halve minuut.
  6. Voeg een half glas kippenbouillon toe en laat deze sudderen tot ongeveer de helft verdampt is.
  7. Voeg de slagroom en citroensap toe aan de bouillon en laat deze voor 1 á 2 minuten sudderen.
  8. Voeg de parmezaanse kaas toe en roer goed door tot deze gesmolten is.
  9. Voeg de kruiden toe en serveer vervolgens bij bijvoorbeeld courgetti!
Knoflookgarnalen keto recept

Ingrediënten

600 gram (gepelde) rauw garnalen
2 el olijfolie
30 gr boter
4 teentjes knoflook
Half glas kippenbouillon
200ml slagroom
1 el citroensap (vers)
40 gram parmezaanse kaas
1 tl italiaanse kruiden
2 tl versgesneden peterselie
Zout en peper naar smaak

Voedingswaarde

Kcal: 1811
Koolhydraten: 7,6 gram
Eiwitten: 114,2 gram
Vetten: 146 gram
Waarvan verzadigd: 32,8 gram
Vezels: 0 gram

Voedingswaarde per portie(4)

Kcal: 453
Koolhydraten: 1,9 gram
Eiwitten: 28,6 gram
Vetten: 36,5 gram
Waarvan verzadigd: 8,2 gram
Vezels: 0 gram

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.