
Keto Tiramisu in Glas
Wie is er nu niet gek op Tiramisu?! Dit heerlijke Italiaanse nagerecht is een favoriet van vele, en met dit recept maak jij hem nu ook geschikt voor een ketogeen dieet. Deze Keto Tiramisu maken we op in een glas, waardoor je hem mooi als nagerecht kunt serveren. Al kun je hem uiteraard ook simpel in een andere vorm opdienen.
Letterlijk vertaald betekent Tiramisu ’trek mij omhoog’, wat neerkomt op het opfleuren van iemand. En dat lukt ook wel met deze lekkernij, daar wordt je toch blij van! Dit traditionele recept wordt gekenmerkt door de zachte structuur en de smaak van koffie en Amaretto.
Uiteraard maken we hier wat tweaks om het recept geschikt te maken voor een ketogeen dieet. Zo vervangen we de suiker simpelweg door de suikervervangers Steviala Kristal Sweet en Steviala Frost. Ook gaan we aan de slag met het Steviala amandelmeel, deze bevat slechts 5,8 gram koolhydraten per 100 gram!
Met dit recept maak je 3 porties van de keto tiramisu. Het zijn goed vullende porties. Heb je er meer of minder nodig? Dan pas je uiteraard simpel de aantallen van de ingrediënten aan:) Buon appetito!

Bereidingswijze Keto Tiramisu in glas
- We beginnen met het maken van de cake voor de tiramisu. Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng in een kom de roomkaas, Steviala Kristal Sweet, 2 eieren, gesmolten roomboter, amandelmeel, bakpoeder, vanille extract en een snufje zout.
- Schenk dit in een bakvorm. Dit hoeft niet heel netjes te zijn, de cake wordt later toch verkruimeld.
- Bak de crumble cake voor 30 minuten of totdat het gaar is. Check dit met een satèprikker. Laat de cake vervolgens afkoelen.
- Schenk er vervolgens 1 espresso shot overheen zodat dit intrekt.
- Meng de mascarpone met de slagroom, Steviala Frost, 1 eidooier en vanille extract. Zet dit voor minimaal 1 uur in de koelkast.
- Haal het mengsel na een uur uit de koelkast en verkruimel vervolgens de crumble cake.
- Pak een klein glas naar keuze en maak laagjes van crumble cake en mascarpone.
- Top het af door er wat cacaopoeder op te strooien. Tijd om te genieten!
Ingrediënten Keto Tiramisu
Crumble cake (3 porties)
- 100 gram roomkaas
- 50 gram Steviala Kristal Sweet
- 2 eieren
- 50 gram roomboter
- 50 gram amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille extract
- Snufje zout
- 1 espresso shot
Vulling
- 200 gram mascarpone
- 50 ml slagroom
- 75 gram Steviala Frost
- 1 eidooier
- 1 theelepel vanille extract
Voedingswaarde per portie
Kcal: 564
Vetten: 55,8 gram
Waarvan verzadigd: 26 gram
Eiwitten: 11,4 gram
Koolhydraten: 3,8 gram
Waarvan suikers: 2,5 gram
Vezels: 1 gram
Over de auteur

Melanie Jennes
Ciao! Ik ben Melanie, het gezicht achter de Instagram pagina @melaketovita! Op 1 april 2018, en nee dat is géén grap, ging bij mij de knop om en koos ik om mijn gezondheid op 1 te zetten. Ik was in een korte tijd meer dan 10 kilo aangekomen en schoof dit af op het studentenleven. Ik zat niet lekker in mijn vel en was niet tevreden met wat ik in de spiegel zag. Na een tijdje koolhydraatarm te eten kwam ik steeds vaker keto recepten tegen online. Maar hoe kon dat nou… afvallen met veel kaas, bacon en boter? Ik ging mij verdiepen in keto en werd verliefd op deze leefstijl! En met resultaat: -20 kilo! Hier ben ik super trots op. In 2019 ben ik mijn Instagram account gestart om mijzelf, maar ook anderen te motiveren en inspireren. Hier post ik dan ook foto’s waarin ik mijn liefde en passie voor keto, koken, bakken en food photography combineer. Ik vind het super tof om nu ook voor Ketofit fijne keto recepten te mogen ontwikkelen. Living la keto vita!
Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl
en krijg een repost!