Recept: keto taco's

Keto kaas taco’s

Deze taco’s brengen de mexicaanse keuken terug naar jouw keto levensstijl! De taco schelpen zijn zelf onwijs makkelijk te maken en je hebt hier praktisch alleen kaas voor nodig. De vulling kun je uiteraard volledig naar eigen smaak doen! Onderaan deze pagina vind je ook nog een video waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je de taco schelpen maakt.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pak een bakplaat uit de oven en plaats hier bakpapier over. Indien gewenst kun je deze ook nog insprayen met een olie, maar dit is niet per se nodig,
  3. Maak rondjes van de geraspte kaas, bepaal hierin zelf hoe groot je de taco’s wilt maken. Zelf koos ik voor een combinatie van cheddar met wat mozarella, maar je kunt ook experimenteren met andere kaassoorten. Met name cheddar is erg geschikt. Mozarella wordt wat slapper, maar maakt wel een mooie kleurcombi! Per taco heb je zo’n 50-60 gram geraspte kaas nodig.
  4. Plaats de bakplaat voor zo’n 5-10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is, maar voorkom dat ze verbranden!
  5. Haal ze uit de oven en laat de taco’s zo’n 2-3 minuten afkoelen. Verwijder eventueel overtollig vet door er keukenrol op te leggen. NIET deppen! Dit kan er voor zorgen dat je wat kaas meetrekt als deze nog zacht is.
Recept: keto taco's

6. Zet in de tussentijd alvast wat klaar om de taco’s overheen te hangen, zodat ze de vorm van een taco schelp aannemen. Zelf gebruikte ik een ovenrooster, maar dit kan bijvoorbeeld ook over de steel van een pollepel. Plaats ze hier vervolgens op en laat ze volledig afkoelen, zodat ze stevig genoeg worden. Zijn ze hierna nog soepel? Dan is aan te raden om ze de volgende keer nog iets langer te bakken.
7. Nadat de taco schelpen gemaakt zijn, staat uiteraard de vulling op de planning. Zelf kies ik graag voor gemak en bak ik wat gehakt met paprika’s. Deze top ik vervolgens af met zelfgemaakte guacamole en kaas!

Ingrediënten

  • 100 gram geraspte cheddar
  • 100 gram geraspte mozarella
  • 300 gram gehakt
  • 1 rode aprika
  • Guacamole
  • Zout, peper en kruiden naar smaak
  • Optioneel: rode pepers, salsa, sla

Voedingswaarde

Kcal: 1467
Koolhydraten: 12,1 gram
Eiwitten: 108,4 gram
Vetten: 110,1 gram
Waarvan verzadigd: 59 gram
Vezels: 3 gram

Voedingswaarde per taco(3)

Kcal: 489
Koolhydraten: 4 gram
Eiwitten: 36,1 gram
Vetten: 36,7 gram
Waarvan verzadigd: 19,7 gram
Vezels: 1 gram

Video

Wil je graag even zien hoe je de taco schelpen maakt? Bekijk dan deze korte video!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!