
Keto Taco’s met gehakt
Mexicaanse taco’s zijn natuurlijk heerlijk met dit zomerse weer! Een fris limoentje erbij, wat guacamole, sour cream en je feestje is helemaal compleet! Met dit recept zet je gemakkelijk keto vriendelijke taco’s op tafel.
Voor dit recept maken we gebruik van ons recept voor de keto taco schelpen. Voel je vrij om bijvoorbeeld te gaan voor kaas taco schelpen of een geschikte koolhydraatarme wrap. Ga je voor gemak? Ga dan voor verse kant-en-klare guacamole van bijvoorbeeld de AH. Liever zelf aan de slag? Dan vind je hier een recept voor Guacamole!
Bereidingswijze
- Plaats een pan op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Zorg met een spatel of vork dat deze erg fijn wordt!
- Snij ondertussen de ui, paprika en tomaat zo fijn mogelijk. Voeg deze vervolgens toe aan het gehakt en wacht tot het gehakt volledig rul gebakken is.
- Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en roer goed met een spatel tot het mengsel goed gemengd is. Bak nog voor zo’n 2-3 minuten en draai dan het gas terug.
- Bak of verwarm de taco schelpen, tijd om ze te vullen!
- Gebruik een lepel om de taco te vullen met gehakt. Top af met wat guacamole, sour cream en geraspte cheddar. Eet smakelijk!

Ingrediënten
500 gram gehakt
1 puntpaprika
1 tomaat
1 witte ui
100 gram tomatenpuree
½ tl chili poeder
½ tl paprika poeder
½ tl knoflookpoeder
1 tl italiaanse kruiden
Voor de topping:
125 gram sour cream
150 gram guacamole
100 gram geraspte cheddar
Voedingswaarde totaal
Kcal: 2887
Vetten: 237 gram
Waarvan verzadigd: 79 gram
Eiwitten: 170 gram
Koolhydraten: 42 gram
Vezels: 18 gram
Voedingswaarde per taco (8)
Kcal: 360
Vetten: 29,6 gram
Waarvan verzadigd: 9,9 gram
Eiwitten: 21,3 gram
Koolhydraten: 5,2 gram
Vezels: 2,3 gram
Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl
en krijg een repost!