keto taco schelpen recept

Keto Taco schelpen

De mexicaanse keuken is erg populair, zeker nu de warme zomerdagen aanbreken. Taco’s kunnen dan natuurlijk niet ontbreken! Met die recept maak je gemakkelijk tortilla achtige taco-schelpen die wél in je keto en koolhydraatarme dieet passen.

Voor dit recept gaan we zelf uit van het maken van taco schelpen, maar we denken wel dat je er ook tortilla wraps van kunt maken! Dat gaan we binnenkort zelf ook even testen:) Maak ze dan een stuk groter, zo dun mogelijk en bak ze kort!

Taco’s kun je uiteraard vullen met alles naar jouw smaak. Denk bijvoorbeeld aan gekruid gehakt, pulled chicken, tomaat, paprika, guacamole en nog veel meer! Binnenkort volgt een recept met deze taco schelpen, laat voor nu je eigen smaak en creativiteit de loop!

 

Bereidingswijze

  1. Pak een beslagkom en voeg alle droge ingrediënten toe.
  2. Pak een handmixer en mix kort alles goed door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en mix wederom alles door elkaar.
  4. Kneed het deeg goed door elkaar en vorm uiteindelijk een vol.
  5. Pak wat huishoudfolie en wikkel hier het deeg in.
  6. Plaats het deeg voor zo’n 10-15 minuten in de koelkast.
  7. Haal het deeg uit de koelkast en verwijder de plastic huishoudfolie.
keto taco schelpen recept

8. Zorg dat het een mooie ronde bol is, zodat je hem gelijkmatig kunt verdelen. Pak een groot mes en snij de bol door midden. Doe dit vervolgens nog 2 keer met alle stukken tot je 8 stukjes deeg hebt.
9. Pak 2 vellen bakpapier en doe hier één stukje deeg tussen. Pak een deegroller en kneed het deeg tot de gewenste grootte. Persoonlijk vind ik een wat dikkere het lekkerst, maar de beste resultaten behaal je over het algemeen met een dunne taco schelp! De dikkere kan soms breken.
10. Plaats een koekenpan op middelhoog vuur en bak de taco schelpen zo’n 20-40 seconden aan beide kanten zonder te verbranden. Hang ze vervolgens over iets heen, zodat ze alvast in de vorm kunnen uitharden. Niets om ze overheen te hangen? Dan werkt het soms ook door ze tussen 2 rechtopstaande glazen te leggen met de zijkanten omhoog. Je kunt ze direct warm eten, maar ook afgekoeld!

Ingrediënten

100 gram amandelmeel
25 gram kokosmeel
2 tl xanthaangom
1 tl appel cider azijn
1 tl citroensap
1 ei
2 el water

Voedingswaarde totaal

Kcal: 685
Vetten:  55,5 gram
Waarvan verzadigd: 6,7 gram
Eiwitten: 26,3 gram
Koolhydraten: 8,8 gram
Vezels: 9,9 gram

Voedingswaarde per taco schelp (8)

Kcal: 86
Vetten:  6,9 gram
Waarvan verzadigd: 0,8 gram
Eiwitten: 3,3 gram
Koolhydraten: 1,1 gram
Vezels: 1,2 gram

Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl

en krijg een repost!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.