Spicy keto spareribs

Tijdens een zomer kunnen spareribs natuurlijk niet ontbreken! Ze zijn gemakkelijk te bereiden, passen perfect in een ketogeen dieet en zorgen tijdens een barbecue gegarandeerd voor succes. In dit geval maken we gebruik van een oven voor de bereiding, maar na de marinerig kun je ze uiteraard ook op de barbecue braden.

Bereidingswijze

  1. Pak een kom en gooi de kruiden bij elkaar. Mix deze vervolgens goed door elkaar
  2. Snijd een sjalot zo fijn mogelijk en voeg deze aan de mix toe. Je kunt ook kiezen voor wat gele of rode ui.
  3. Voeg de olie naar keuze toe aan de mix en roer alles nogmaals stevig door.
  4. Verwijder de vel aan de onderkant van de spareribs en dep ze droog met wat keukenpapier. Breng op smaak met wat zout.
  5. Pak een ovenschaal en plaats hier de ribs in. Masseer de ribs in met de kruidenmix en plaats wat vershoudfolie over de schaal.
  6. Laat de spareribs overnacht in de marinade liggen en keer regelmatig om, zodat de kruiden goed in het vlees trekken. Snelle trek? Enkele uren of gelijke bereiding kan ook!
  7. Laat de oven voorverwarmen op 170°C. Plaats de spareribs met de holle kant naar beneden op een bakplaat en voeg een laag water toe. Dek de spareribs af met aluminium folie en gaar de spareribs in ongeveer 2 tot 2,5 uur. Valt het vlees niet makkelijk van het bot? Dan hadden ze iets langer gemoeten.

Ingrediënten

600 gram spareribs
20 gram sjalot
1 tl komijn
1 tl knoflookpoeder
2 tl paprikapoeder
2 tl cayennepoeder
2 tl chili poeder
2 tl zout
30 ml Becel olie blend

Voedingswaarde

Per 600 gram ribs blijft er ongeveer 450 gram vlees over. Dit levert de volgende voedingswaarde:
Kcal: 1167
Koolhydraten: 4,2 gram
Waarvan suikers: 1 gram
Eiwitten: 92,6 gram
Vetten: 86,3 gram
Waarvan verzadigd: 24,8 gram

Voedingswaarde per serving

Per rack:
Kcal: 583,5
Koolhydraten: 2,2 gram
Waarvan suikers: 0,5 gram
Eiwitten: 46,8 gram
Vetten: 43,2 gram
Waarvan verzadigd: 12,4 gram

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!