
Keto Rabarbercompote
Suikervrije rabarbercompote! Waar een rabarbercompote uit de supermarkt veelal veel suiker bevat, worden er in dit recept juist geen suikers aan toegevoegd! Wel zo handig als je een ketogeen dieet volgt natuurlijk.
Bij dit recept kiezen we ervoor om wat appel cider azijn, Greensweet Brown en kaneel toe te voegen als smaakmakers. Hierdoor maak je de van nature zure rabarber wat zoeter en krijgt het een wat fruitgere smaak. Voel je vrij om jouw favoriete smaakmakers toe te voegen. Heb je meer rode/roze steeltjes, dan wordt je rabarbercompote ook nog eens mooi rood. Serveer bij bijvoorbeeld wat 10% griekse yoghurt, lekker!
Bereidingswijze
- Spoel de rabarber en snij de uiteindes van de steeltjes eraf.
- Snij vervolgens de rabarber in kleine stukjes van maximaal een halve cm breed.
- Pak een steel- of sauspan en doe hier een klein bodempje water in. Voeg vervolgens de rabarber hieraan toe en breng deze op middelhoog vuur aan de kook.
- Blijf roeren tot de rabarber zacht is geworden en uit elkaar begint te vallen. Voeg vervolgens de Greensweet Brown, appel cider azijn en kaneel toe.
- Laat nog zo’n 5-6 minuten pruttelen en blijf regelmatig roeren.
- Laat het afkoelen en bewaar het tot enkele dagen in een afgesloten potje in de koelkast.

Voedingswaarde
Kcal: 63
Vetten: 0 gram
Waarvan verzadigd: 0 gram
Eiwitten: 2,3 gram
Koolhydraten: 9 gram
Vezels: 9 gram
Voedingswaarde per portie
Per portie van 20 gram
Kcal: 5
Vetten: 0 gram
Waarvan verzadigd: 0 gram
Eiwitten: 0,2 gram
Koolhydraten: 0,7 gram
Vezels: 0,7 gram
Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl
en krijg een repost!