Courgette pasta met zalm

Courgette is een goede koolhydraatarme vervanger voor diverse pasta’s. Zo kun je er heel makkelijk spaghetti van maken óf het kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Je bepaalt zelf of je het koud of warm eet. In dit recept lees je hoe je zelf makkelijk courgetti maakt.

 

Bereidingswijze

  1. Snijd het kontje van de courgette af en pak de mandoline of spiraalsnijder om de courgetti te snijden en ga ermee aan de slag tot je de gewenste hoeveelheid hebt.
  2. Zet een pan op een laag pitje en voeg de roomkaas en slagroom toe aan de pan. Laat deze langzaam vloeibaar worden en roer goed door tot je de gewenste dikte hebt. Voeg nu kruiden naar smaak toe. Je bent al safe met bijvoorbeeld peper, zout en bieslook. Uiteraard kun je ook kiezen voor een kruidenroomkaas.
  3. Kies je ervoor om de pasta warm te maken? Dan kun je dit het beste doen in een wokpan. Zelf geef ik de voorkeur om hem koud te eten, op deze manier behoud je de structuur van de courgette en blijft deze een stuk steviger. Op het moment dat je het opwarmt verlies je hier flink wat volume in.
  4. Snijd ondertussen de zalm in fijne snippers.
  5. Verdeel over de borden en klaar is kees!

Ingrediënten

  • 150 gram Philadelphia Original
  • 100 gram Melkan 35% slagroom
  • 500 gram gerookte zalm
  • 500 gram courgette

Voedingswaarde

Totaal:
Kcal: 1824
Koolhydraten: 25,8 gram
Eiwitten: 119,8 gram
Vetten: 139,6 gram
Waarvan verzadigd: 61,9 gram

Voedingswaarde per serving

Per pannenkoek:
Kcal: 365
Koolhydraten: 5,2 gram
Eiwitten: 24 gram
Vetten: 27,9 gram
Waarvan verzadigd: 12,4 gram

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!