Keto Lasagne

Op een ketogeen dieet zijn pasta’s natuurlijk een no go. Maar dat wil niet zeggen dat je helemaal niet kunt genieten van de italiaanse keuken! Er zijn namelijk genoeg alternatieven, zoals bijvoorbeeld courgette pasta’s e.d. Dit keto lasagne recept is op basis van bloemkool en spinazie. Bon appetit!

Bereidingswijze

  1. Laat de oven voorverwarmen op 200 graden en pak een ovenschaal bij de hand.
  2. Snijd 400 gram bloemkool in kleine roosjes en laat deze 5-8 minuten koken.
  3. Bak ondertussen ongeveer een kilo rundergehakt rul. Hiervoor hoef je geen boter of olie te gebruiken. Verwijder indien nodig overtollig vet uit de pan. Dit gaat anders ten koste van de ovenschotel die veel te vochtig wordt.
  4. Pak een grote ovenschaal en vet deze in met boter.
  5. De bloemkool zou intussen klaar moeten zijn. Giet deze af en verspreid de bloemkool over de ovenschaal.
  6. Pak nu een grote diepe pan en voeg hier de slagroom, roomkaas en pastasaus aan toe. Belangrijk hierbij is dat je een pastasaus kiest die laag is in koolhydraten, hierin zit best wat verschil. Zelf heb ik gebruikt gemaakt van de Basilicum variant van Bertolli. Hierin zit ongeveer 5,3 gram per 100 gram. De sauzen van Rummo zijn over het algemeen ook redelijk goed!
7. Roer de saus goed door tot de roomkaas ook is gesmolten en je een egale mix hebt. Voeg hierna de helft van de mozarella toe.
8. Voeg de gehakt toe aan de saus en roer deze door. 9. Nu komt een stap die soms wat moeilijker kan gaan en even kan duren. We gaan nu de spinaziebladeren toevoegen aan de mix. Omdat een zak spinaziebladeren veel volume heeft, gaan we deze per hand toevoegen. Roer deze na iedere hand goed door, zodat de spinaziebladeren gaan inslinken.
10. Spreid de mix uit over de bloemkool in de ovenschaal en top af met de mozarella en jonge kaas. Je bent uiteraard vrij om hier andere kaas voor te gebruiken of de kaas over te slaan als je niet goed tegen lactose kunt.
11. Plaats de schaal voor zo’n 15-20 minuten in de oven en haal deze eruit wanneer de kaas bruin begint te worden. Verdeel de porties en tas toe!

Ingrediënten

400 gram spinaziebladeren
400 gram bloemkool
200 gram Philadelphia original roomkaas
75ml Melkan slagroom 35% vet
400 gram Bertolli Basillicum
950 gram rundergehakt
150 gram geraspte mozarella
100 gram gerapste jong belegen 48+
10ml Becel Original

Voedingswaarde

Per ovenschaal:
Kcal: 4.024
Koolhydraten: 52,1 gram
Waarvan suikers: 18,2 gram
Eiwitten: 284,4 gram
Vetten: 292,8 gram
Waarvan verzadigd: 92,6 gram

Voedingswaarde per serving

Indien verdeeld in 6 porties, per portie:
Kcal: 672
Koolhydraten: 8,7 gram
Waarvan suikers: 3
Eiwitten: 47,5 gram
Vetten: 48,9 gram
Waarvan verzadigd: 15,5 gram

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.