Keto lasagne pompoenbladen recept

Keto Lasagne pompoenbladen

Bij deze: dit wordt je nieuwe favoriet. Keto lasagne gemaakt met lasagnebladen van pompoen. Hij is bijzonder lekker, maar lijkt door de structuur ook enorm op echte lasagne! Door de lasagnebladen van pompoen kun je nog steeds de mooie lagen creeëren die je altijd gewend bent geweest. De lasagnebladen van pompoen kun je kant-en-klaar bij de Jumbo halen. Uiteraard kun je ze ook zelf maken, maar dit vergt iets meer werk!

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pak een kleine gele ui en een teentje knoflook en snijd deze fijn.
  3. Zet een (grote) steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook in wat olijfolie. Wanneer de ui zacht begint te worden voeg je het gehakt toe.
  4. Bak het gehakt tot deze rul is. Draai het vuur een klein beetje terug en verwijder het overtollig vocht en vet.
  5. Voeg hierna de pastasaus en eventuele kruiden naar smaak toe. Roer goed door en laat een paar minuten sudderen. Haal hierna van het vuur.
  6. Pak ondertussen een beslagkom en voeg roer hierin de ingrediënten voor de kaastopping goed door. Bewaar eventueel wat geraspte kaas en parmezaan om als topping bovenop de lasagne te strooien.
  7. Pak een ovenschaal en vet deze goed in met wat vloeibare boter. Nu begint het aankleden van de lasagne.
Keto lasagne pompoenbladen recept

8. Start met een dunne laag gehakt. Zorg dat deze niet te dik is, anders kom je tekort voor voldoende lagen. Vervolg de laag gehakt met pompoenbladen. Deze mogen overlappen, zo is vrijwel de gehele laag gehakt bedekt. Smeer vervolgens de ricotta in een dunne laag over de pompoenbladen. Hierna volgen weer de gehakt, pompoenbladen, gehakt en pompoenbladen. Als laatst smeer je over de bovenste laag pompoenbladen het kaasmengsel. Top deze af met geraspte kaas, parmezaan en peterselie als je deze over hebt gehouden. 
9. Plaats de ovenschaal voor zo’n 30 minuten in de oven, tot de kaas bruin begint te worden en geniet hierna lekker van de lasagne!

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 gele ui
1 teentje knoflook
1 kg rundergehakt
Zout, peper en kruiden naar smaak
2 bakjes verse pastasaus AH Nepolitana
400 gram pompoen lasagnebladen
250 gram biologische Ricotta

Voor de kaastopping:
200 gram crème fraîche
125 gram zure room
50 gram parmezaanse kaas
150 gram geraspte kaas
2 handen fijngesneden peterselie of 2 el gedroogde peterselie
Zout en peper naar smaak

Voedingswaarde

Kcal: 4380
Koolhydraten: 50,4 gram
Eiwitten: 281,3 gram
Vetten: 334,4 gram
Waarvan verzadigd: 167,9 gram
Vezels: 5,3 gram

Voedingswaarde per portie(6)

Kcal: 731
Koolhydraten: 8,4 gram
Eiwitten: 47 gram
Vetten: 55,8 gram
Waarvan verzadigd: 28 gram
Vezels: 0,9 gram

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.