Keto Kerst Desserts recepten

Keto Kerst Desserts

Kun jij ook niet kiezen uit je desserts? Waarom zou je! Met deze receptjes maak je verschillende kleine desserts, zodat je van alles een beetje kunt genieten!

Zo maken we met het eerste recept schattige kleine kerstmannetjes van aardbeien met slagroom. Het tweede recept is voor kaneelkoekjes, uiteraard extra leuk met kerstvormpjes! Het laatste recept sluiten we af met een chocolade cheesecake mousse. Enjoy!

Voor dit recept geven we je de verhoudingen om de desserts te maken. Uiteraard moet je zelf een beetje inschatten hoeveel kleine desserts je wilt maken. Zo kies je bij de kerstmannetjes van aardbei simpelweg voor meerdere aarbeien en wat meer (opgeklopte) slagroom. Ook is het heel makkelijk om wat meer chocolade cheesecake mousse te maken. Het boodschappenlijstje bij de koekjes is genoeg voor zo’n 10-15 koekjes!

 

Bereidingswijze aardbei kerstmannetjes

We beginnen met het recept voor de aardbei kerstmannetjes. Deze is in de basis vrij simpel, maar het is wel wat gepriegel af en toe.

  1. Begin met het schoonmaken van de aardbeien. Verwijder vervolgens voorzichtig het kontje, snijd deze recht af zodat hij mooi omhoog blijft staan. Snijd vervolgens het topje eraf, dit vormt later de kerstmuts.
  2. Klop de slagroom op en zorg dat deze goed stevig wordt. Ga je liever voor gemak? Kies dan voor voorgeklopte slagroom, deze is vaak toch net wat steviger. Een alternatief kan ook griekse yoghurt zijn!
  3. Doe de slagroom in een spuitzak en plaats voorzichtig een toef op de romp van de kerstman. Plaats vervolgens nog een toef bovenop om de kerstmuts af te maken.
  4. Stip vervolgens voorzichtig met wat slagroom de knoopjes op de romp van de kerstman aan.
  5. Als finishing touch maak je de kerstman compleet door hem oogjes te geven. Dit doen we met zwarte sesamzaadjes, maar kan uiteraard ook prima met een ander alternatief. Doe dit heel voorzichtig met bij voorkeur een pincet! Hierna is je sneeuwman klaar!
Keto Kerst Desserts recepten

Bereidingswijze kaneelkoekjes

Deze kaneelkoekjes hebben uiteraard een licht accent richting de smaak van kaneel. Deze zijn gebaseerd op het deeg van onze chocolate chip cookies, waar je uiteraard ook prima voor kunt kiezen! Om de kerstsfeer wat te versterken kies je voor wat mooie kerstvormpjes. Denk bijvoorbeeld aan een kerstboom of aan een sneeuwpop!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter in een beslagkom, doe dit bijvoorbeeld even kort in de magnetron. Voorkom wel dat deze warm wordt! Stop kort na het smelten of laat hem eventueel wat na-smelten in de beslagkom. 
  3. Klop met een handmixer de Greensweet Brown, Greensweet kaneel, vanille extract en het ei door elkaar.
  4. Voeg de amandelmeel, het bakpoeder, de kaneel en het xanthaangom toe en mix deze vervolgens weer tot er een kneedbaar deeg ontstaat. Ga hierna verder met het kneden met de hand. 
  5. Plaats het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol of kneed deze uit tot er een gladde plak ontstaat van zo’n halve centimeter. Druk hier de kerstvormpjes in en plaats deze vervolgens op wat bakpapier op een bakplaat in de oven.
  6. Plaats de koekjes voor 20 minuten in de oven. Zorg dat ze wat droger worden aan de bovenkant, maar voorkom dat ze erg verkleuren. Dit vind ik persoonlijk ten koste gaan van de smaak. 
  7. Als laatste stap gaan we de koekjes decoreren, dit doen we met de frosting. Deze maak je door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen met een handmixer tot er een egaal mengsel ontstaat. Dit doe je vervolgens in een knijpzak met een klein gat en breng je héél voorzichtig aan op de koekjes. Om de frosting wat uit te laten harden, kun je ze nog even in de koelkast plaatsen. Hierna zijn ze klaar! 

Bereidingswijze chocolade cheesecake mousse

Cheesecake: wie is er niet gek op? Toch kan een chocolade recept eigenlijk niet ontbreken met kerst en daarom maakten we deze chocolade cheesecake mousse! Onwijs makkelijk te maken, maar bovenal een lekker dessert. De hoeveelheid is erg afhankelijk van hoeveel porties je maakt. Gebruik daarom de verhoudingen en pas deze aan naar het aantal toetjes dat jij wilt maken!

  1. Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen, zo is hij iets beter werkbaar. Doe vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een beslagkom en mix deze met een handmixer tot er een mooie gladde mix ontstaat.
  2. Verdeel de chocolade cheesecake mousse over de glaasjes en klaar ben je! Wil je het verder afmaken? Top het dan dan eventueel af met wat chocolade rasp, chocolade druppels, wat slagroom of een aardbei.

Ingrediënten

Voor de aardbei kerstmannen:
Aardbeien
(opgeklopte) slagroom
Zwarte sesamzaadjes

Voor de kaneelkoekjes:
50 gram boter
25 gram Greensweet Brown
1 tl Greensweet Kaneel
100 gram amandelmeel
½ tl Greensweet stevia vanille druppels
½ tl kaneel
¼ tl bakpoeder
¼ tl xanthaangom


Voor de frosting:
20 gram roomkaas
1 el water
1 el Greensweet Icing Poedersuiker
½ tl Greensweet vanille druppels

Voor de chocolade cheesecake mousse:
200 gram roomkaas
2 el cacao
2 tl Greensweet Icing gepoederde erythritol
½ tl Greensweet stevia vanille druppels

Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl

en krijg een repost!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.