keto eggs benedict recept

Keto Eggs Benedict

Eggs Benedict, maar dan keto proof! Een heerlijk gerecht voor een ontbijt, lunch of brunch. Gemaakt met een (amandel)broodje dat je heel simpel in de magnetron maakt, belegd met gebakken bacon, een gepocheerd ei en hollandaise saus.

Bij dit gerecht kozen wij voor het gebruik van de dikke gesneden bacon, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor ham gaan. Beide zijn een heerlijke combinatie.

Uit het recept voor het brood krijg je zo’n 4 dunne sneetjes. Soms zijn de buitenste sneetjes niet helemaal perfect vlak. Ga je dus voor een mooie foto of wil je iemand met een mooi bord verrassen? Maak erna dan nog een batch en gebruik de middelste sneetjes:)

Tip: Toast de broodjes in het vet van de gebakken bacon! De broodjes zijn getoast nog een stuk smakelijker, zeker in de combinatie met het gebakken spek. 

Een laatste variatie op dit recept is het weglaten van het broodje. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij een amandel allergie. Weglaten kan natuurlijk, maar je kunt hem ook vervangen door een schijfje tomaat of een plakje gebakken aubergine bijvoorbeeld!

keto eggs benedict recept

Bereidingswijze

  1. We starten met het maken van de broodjes. Smelt de boter in een mok in de magnetron. Dit duurt zo’n 10-20 seconden.
  2. Voeg een ei, het amandelmeel en het bakpoeder toe en mix deze goed door elkaar met een vork.
  3. Plaats deze voor zo’n 45-60 seconden in de magnetron. Let wel goed op! Sommige gaan iets harder, waardoor het brood soms tijdelijk uit de mok omhoog kan rijzen. Zet in dat geval de magnetron uit en kijk met een satéprikker of het midden gaar is. Is dit nog niet het geval? Plaats hem dan nog eens zo’n 20-30 seconden in de magnetron. Laat hem hierna minimaal 1 minuut in de mok afkoelen voor je hem eruit haalt.
  4. Snijd 4 plakjes van het brood en leg deze opzij voor later.
  5. Tijd om de saus te maken! Smelt de boter op een laag pitje in een sauspan en draai het vuur uit wanneer de boter volledig gesmolten is.
  6. Tik 4 eieren en scheid daarbij het eiwit van het eigeel. Doe het eigeel in een schaal die je hierna kunt gebruiken voor het mixen met een handmixer.
  7. Mix het eigeel tot een egale mix ontstaat. Voeg vervolgens beetje bij beetje de gesmolten boter toe en blijf deze mixen tot een gladde mix. Voeg het citroensap, de cayenne peper en eventueel wat zout en peper naar smaak toe. Mix nogmaals door. Zet ook de hollandaise saus alvast aan de kant klaar.
  8. We gaan nu de spek bakken. Voeg wat boter of jouw favoriete olie toe aan een pan en bak de lapjes spek. Laat deze vervolgens op wat keukenrol uitlekken.
  9. Met het vet dat in de pan achterblijft kun je lekker de broodjes toasten, dit zorgt voor een extra lekkere smaak combinatie!
  10. Tijd om de eieren te pocheren. Zet een pan met water op het vuur tot deze kookt en draai het vuur terug tot deze net niet meer kookt. Roer vervolgens met een lepel tot er een kleine draaikolk ontstaat en tik hier het ei in. Laat deze voor zo’n 3-5 minuten liggen en haal deze erna met een schuimspaan uit de pan. Verwijder eventuele losse stukjes met een mes. Graag zien hoe je een ei pocheert? Kijk dan een van de vele video’s op youtube!
  11. Tijd om de Eggs Benedict in elkaar te zetten. Begin met het getoaste broodje, gevolgd door de bacon. Leg hier vervolgens het gepocheerde ei op. Verdeel met een lepel de hollandaise saus en sprenkel als finishing touch wat versgesneden bieslook of peterselie over het geheel. En klaar zijn je Keto Eggs Benedict! Eet smakelijk!

Ingrediënten per vier

Voor het mokbrood:
5 gram roomboter
1 ei
30 gram amandelmeel
⅓ tl bakpoeder

Voor de hollandaise saus:
120 gram roomboter
4 eigelen
2 tl citroensap
Snufje cayenne peper
Zout en peper naar smaak

Voor het pocheren:
4 eieren
Scheut azijn

Overig:
150 gram handgezouten bakbacon
Verse peterselie of bieslook ter garnering

Voedingswaarde totaal

Kcal: 2052
Vetten:  188,6
Waarvan verzadigd: 101,4 gram
Eiwitten: 83,9 gram
Koolhydraten: 6,5 gram
Vezels: 3 gram

Voedingswaarde per stuk

Kcal: 513
Vetten:  47,1
Waarvan verzadigd: 25,4 gram
Eiwitten: 21 gram
Koolhydraten: 1,6 gram
Vezels: 0,7 gram

Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl

en krijg een repost!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.