
Keto Dalgona Koffie
Dé trend van dit moment: Dalgona Coffee. Of simpelweg in het Nederlands Dalgona Koffie. Deze coffie bestaat uit een deel melk, met daarop een zoete opgeklopte laag koffie. In dit recept leggen we je uit hoe je hem keto-proof maakt!
Eigenlijk is het recept vrij makkelijk te maken! Kies een melk die past in het ketogeen dieet. Denk bijvoorbeeld aan (ongezoete) amandelmelk of (volvette) kokosmelk. Het belangrijkste is om deze te maken zonder suiker. Deze kun je vervangen door door (gepoederde) Erythritol.
Op zoek naar wat variatie? Gebruik dan bijvoorbeeld wat steviadruppels met een vanillesmaak of caramel bijvoorbeeld!
Bereidingswijze
- Zoals we al zeiden is het bereiden een eitje! Vul een glas voor zo’n driekwart met de melk. Voeg eventueel ijsklontjes toe, lekker in de zomer!
- Pak een beslagkom en doe hier 2 el warm water in. Hierdoor lost de koffie beter op. Voeg de oploskoffie toe en laat deze oplossen. Gebruik eventueel een handmixer of roer het met een lepel wat door.
- Tijd om de erythritol toe te voegen. Zelf kozen we voor de Greensweet Icing, bij normale erythritol kun je soms nog net de korreltjes proeven. De Icing lost net iets beter op en smaakt daardoor nog beter!
- Pak een handmixer en klop het geheel op tot het opstijft. Leg het Dalgona-koffie beslag hierna voorzichtig met een lepel op de melk. En klaar ben je!

Ingrediënten voor 2 stuks
Een keto-melk naar keuze. (bijv: amandel/kokos)
2 el warm water
2 el oploskoffie
2-3 el Greensweet Icing
Voedingswaarde
We delen in dit recept geen voedingswaarde, omdat dit met name afhangt van de melk die je bijvoorbeeld kiest.
Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl
en krijg een repost!