Keto courgette bootjes

Keto courgette bootjes

Deze gevulde courgette bootjes maak je volledig naar jouw tand en vullen ook nog eens bijzonder goed! Kies de toppingen die jij erop wil en geniet van de variatie. Denk aan: champignons, chorizo, salami, paprika, tomaat, ui, kip en alles dat je nog meer op bijvoorbeeld een pizza kunt doen!

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees eruit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees in een schaaltje.
  3. Bak het gehakt rul en zorg dat deze mooi fijn wordt. Kruid eventueel naar smaak met gehaktkruiden, cayennepoeder, paprikapoeder, zout en/of peper.
  4. Snij de puntpaprika fijn en bak deze samen met het vruchtvlees door het gehakt heen. Variatietips: champignons, mais, ui en tomaat.
  5. Vul de bootjes en top deze af met de geraspte kaas. Met chorizo of salami maak je hier je eigen pizza-style bootjes van!
  6. Plaats deze op een bakplaat in het midden van de oven voor zo’n 20-25 minuten, afhankelijk van hoe krokant je de kaas wil. Eet smakelijk!
Keto boerenkool stamppot

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 500 gram half om half gehakt
  • halve puntpaprika
  • 150 gram jong belegen geraspte kaas
  • 50 gram gesneden chorizo

Voedingswaarde

6 bootjes:
Kcal: 1999
Koolhydraten: 25,6 gram
Eiwitten: 145,1 gram
Vetten:  147,5 gram
Waarvan verzadigd: 79 gram

Voedingswaarde per serving

Per bootje:
Kcal: 333,2
Koolhydraten: 4,3 gram
Eiwitten: 24,2 gram
Vetten: 24,6 gram
Waarvan verzadigd: 13,2 gram

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!