Recept voor keto citroen pannacotta

Keto Citroen Panna Cotta

Met dit recept maak je een heerlijk frisse keto vriendelijke citroen panna cotta. Dit zijdezachte traditionele Italiaanse nagerecht dat letterlijk ‘gekookte room’ betekent, is een heerlijk dessert na een maaltijd, maar ook in te zetten als maaltijd zelf. Dit recept bevat van nature (door de volle yoghurt) al wat meer koolhydraten, pas het daarom in jouw macro’s!

Normaal is een van de hoofdingrediënten bij een panna cotta de suiker. Om dit recept toch keto-proof te maken, maken we gebruik van de  Steviala Frost. Deze suikervrije suikervervanger is gemaakt op basis van erythritol en stevia, waardoor het ineens wél in een ketogeen dieet past!

Voor dit recept hebben we gekozen voor de frisheid van citroen, maar er zijn met de basis uiteraard meer alternatieven te verzinnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een variant met rood fruit als topping?

Bij het recept kun je ervoor kiezen om wat gele kleurstof te gebruiken, zo komt deze er net wat mooier uit. Maar uiteraard blijft de smaak net zo lekker!

Met dit recept maak je twee keto citroen panna cotta’s. Buon appetito!

Recept voor keto citroen pannacotta

Bereidingswijze keto citroen panna cotta

  1. We starten met het maken van de laag panna cotta. Wel hiervoor de gelatine blaadjes in koud water.
  2. Meng ondertussen de biologische volle yoghurt met de slagroom, het sap van 2 citroenen en rasp van 1 citroen.
  3. Voeg de Steviala Frost en het vanille extract toe en roer dit goed door.
  4. Verwarm de gelatine blaadjes met een beetje water in een steelpannetje.
  5. Voeg dit mengsel toe aan de yoghurt en roer wederom goed door tot er een glad mengsel ontstaat. 
  6. Schenk dit vervolgens in 2 glaasjes en plaats deze voor minimaal 2 uur in de koelkast. 
  7. Tijd voor de citroenlaag. Wel weer één gelatineblaadje in een kommetje met water.
  8. Meng ondertussen het sap van 1 citroen met de Steviala Frost en de slagroom. Voor een mooie gele kleur kun je nog wat gele kleurstof toevoegen, zo springt het er mooi uit.
  9. Verwarm het gelatine blaadje met een beetje water in een steelpannetje. Voeg dit toe aan de citroensap. Schenk dit vervolgens op de panna cotta (let erop dat de panna cotta al stijf genoeg is, anders blijft het er niet op liggen).
  10. Plaats de panna cotta weer voor minimaal 1 uur in de koelkast. Enjoy!

Ingrediënten citroen panna cotta

Panna cotta (2 porties)

  • 300 gram biologische volle yoghurt (Jumbo huismerk)
  • 100 ml slagroom
  • Sap van 2 citroenen
  • Rasp van 1 citroen
  • 75 gram Steviala Frost
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2,5 gelatine blaadje + beetje water

Citroen laag

  • Sap van 1 citroen
  • 20 gram Steviala Frost
  • 20 ml slagroom
  • 1 gelatineblaadje + beetje water
  • Eventueel gele kleurstof om hem mooi geel te maken

Voedingswaarde per portie

Kcal: 313
Vetten: 25,5 gram
Waarvan verzadigd: 14 gram
Eiwitten: 7,3 gram
Koolhydraten: 10 gram
Waarvan suikers: 3 gram

Over de auteur

Melanie Jennes

Melanie Jennes

Ciao! Ik ben Melanie, het gezicht achter de Instagram pagina @melaketovita! Op 1 april 2018, en nee dat is géén grap, ging bij mij de knop om en koos ik om mijn gezondheid op 1 te zetten. Ik was in een korte tijd meer dan 10 kilo aangekomen en schoof dit af op het studentenleven. Ik zat niet lekker in mijn vel en was niet tevreden met wat ik in de spiegel zag. Na een tijdje koolhydraatarm te eten kwam ik steeds vaker keto recepten tegen online. Maar hoe kon dat nou… afvallen met veel kaas, bacon en boter? Ik ging mij verdiepen in keto en werd verliefd op deze leefstijl! En met resultaat: -20 kilo! Hier ben ik super trots op. In 2019 ben ik mijn Instagram account gestart om mijzelf, maar ook anderen te motiveren en inspireren. Hier post ik dan ook foto’s waarin ik mijn liefde en passie voor keto, koken, bakken en food photography combineer. Ik vind het super tof om nu ook voor Ketofit fijne keto recepten te mogen ontwikkelen. Living la keto vita!

Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl

en krijg een repost!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.