Keto Cheesecake

Cheesecake is een favoriet van vele en deze is ook goed te maken met keto macro’s. De basis is zoals de naam al zegt namelijk (room) kaas. Dit recept bestaat uit twee delen, de bodem en de vulling. Zelf gebruik ik graag eiwitpoeder van Quest, aangezien Quest zeer scherp is op zoetstoffen én beter bindt dan de meeste eiwitpoeders. Maar uiteraard kun je deze ook vervangen door een ander merk én sterker nog: een andere smaak! Je zal niet de eerste zijn die bijvoorbeeld een chocolate cheesecake maakt.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Gebruik een mixer of een keukenmachine om de mix voor het beslag tot één geheel te mengen. Ga door tot er een gladde mix ontstaat.
  3. Pak een andere beslagkom en voeg hier de ingrediënten toe voor de bodem. Deze kun je het beste mixen met een vork. Ga door tot er een ruwe, maar kleefbare mix ontstaat.
  4. Pak een springvorm naar voorkeur. Zelf koos ik voor een van 28cm. Hoe smaller de doorsnee, hoe hoger de cheesecake wordt. Bij een smallere zou je er ook voor kunnen kiezen om nog minder beslag voor de bodem te nemen en zo koolhydraten uit te sparen. Voor een grotere bodem heb je uiteraard weer meer nodig.
5. Druk de mix stevig in de springvorm en gebruik eventueel de bolle kant van een lepel om de mix gelijk te strijken.
6. Plaats de bodem in de oven en laat deze in zo’n 5-8 minuten stevig worden.
7. Haal de springvorm uit de oven en voeg het beslag voor de vulling van de taart toe.
8. Draai de temperatuur van de oven terug tot 150°C en plaats een bakplaat in de oven. Vul deze met een laagje water en plaats hier de springvorm in voor zo’n 35 minuten . Twijfel je of je springvorm helemaal waterdicht is? Zet hem dan op een rooster boven de bakplaat met water.
9. Wacht tot de cheesecake stevig is, maar niet bruin wordt. Tenzij dit uiteraard je voorkeur heeft:)
10. Haal de cheesecake uit de oven en laat deze eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Hierna kun je de springvorm verwijderen en plaats je de cheesecake in de koelkast om af te koelen.
11. Je Keto Cheesecake is nu klaar! Serveer hem met een keto-topping naar keuze, denk aan: blauwe bessen, aardbeiden of volle slagroom. Enjoy!

Ingrediënten

Bodem

  • 125 gram Jumbo ongezouten roomboter
  • 30 gram Quest Vanilla Milkshake
  • 110 gram kokosmeel

Beslag

  • 2 grote eieren
  • 5 eigeel
  • 620 gram Philadelphia Original
  • 30 gram proteïnepoeder Quest Vanilla Milkshake
  • 10ml Becel Original

Voedingswaarde

Hele keto cheesecake:
Kcal: 3464
Koolhydraten: 44,8 gram
Eiwitten: 240,4 gram
Vetten: 509,6 gram
Waarvan verzadigd: 107 gram
Vezels: 57,7

Voedingswaarde per punt

Bij 8 punten:
Kcal: 433
Koolhydraten: 5,6 gram
Eiwitten: 30 gram
Vetten: 63,7 gram
Waarvan verzadigd: 13 gram
Vezels: 7 gram

keto ketogeen

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!