Keto Brownies Recept

Keto Brownies

Want wie is er niet gek op: Keto Brownies! Vol van smaak met stukjes chocolade én uiteraard volledig keto-proof. Lekker als snack tussendoor, maar ook ideaal als toetje na een lekkere keto maaltijd.

In slechts een paar stappen zet je deze keto brownies op tafel. Het enige waar je eigenlijk op moet letten is de baktijd, deze wisselt namelijk erg per oven. Je wilt de brownie gaar hebben, maar absoluut niet de bovenste laag laten verbranden. Controleer dit tijdens het bakken daarom een paar keer met een satéprikker.

Voor dit recept kun je verschillende typen chocolade gebruiken. Chocoladedruppels zijn het makkelijkst in gebruik, maar kies altijd wel voor minimaal 80% pure chocolade! Zo beperk je het aantal koolhydraten. Nog beter keto-proof? Kies dan voor Keto Cacao! Hierdoor bespaar je al snel 20 gram koolhydraten in dit recept!

Dit recept is goed voor zo’n 12 brownies van ruim 50 gram. Voor dit recept is er een bakvorm van 29,5 x 19,2 cm gebruikt. Voel je vrij om een andere maat te pakken voor dikkere of dunnere brownies:)

Keto Brownies Recept

Bereidingswijze

1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 170 ℃.
2. Pak een beslagkomen en mix hierin alle droge ingrediënten goed door elkaar. Zet deze voor nu even aan de kant.
3. Pak een kom en kluts hier de 3 eitjes in.
4. Tijd om de boter en chocolade te smelten. Dit kan op twee manieren. Je kunt dit au-bain marier style doen, maar ook in hiitebestendige schaal in de magnetron. Wees voorzichtig bij de laatste optie en doe dit telkens voor zo’n 20-30 seconden waarna je het even doorroert. Zo voorkom je dat de chocolade aanbrandt. Deze hoeft maar net gesmolten te zijn, niet warm!
4. Is de gesmolten boter met chocolade toch echt warm? Laat hem dan heel even afkoelen. Voeg vervolgens de vanilledruppels toe en roer deze goed door.
5. Voeg het ei toe aan het chocolademengesel en gebruik eventueel een mixer om dit goed door te mixen.
6. Voeg het natte mengsel toe aan het droge beslag en gebruik een handmixer om dit goed door elkaar te mixen.
7. Voeg indien gewenst nog wat losse chocoladedruppels toe aan het deeg. Zo krijg je lekker wat gesmolten chocolade in je brownie!
8. Vet een brownievorm in met wat boter en verdeel het beslag over de bakvorm.
9. Plaats de brownies voor zo’n 15-20 minuten in de oven, maar houd dit goed in de gaten! De brownie moet wat droger worden aan de oppervlakte en een satéprikker moet er schoon uitkomen. Op de stukjes gesmolten chocolade na dan natuurlijk;) Smakelijk!

Ingrediënten

70 gram amandelmeel
40 gram kokosmeel
40 gram cacao
100 gram Greensweet Erythritol
1 tl bakpoeder
3 eieren
200 gram roomboter
75 gram 80% chocolade druppels
1 tl Greensweet vloeibaar vanille
Optioneel: 15 gram 80% chocolade druppels voor door het beslag.

 

Voedingswaarde totaal

Kcal: 2921
Vetten:  271,5 gram
Waarvan verzadigd: 156,7 gram
Eiwitten: 62,4 gram
Koolhydraten: 49,3 gram
Vezels: 29,5 gram

Voedingswaarde per stuk(12)

Kcal: 242
Vetten: 22,5 gram
Waarvan verzadigd: 13 gram
Eiwitten: 5,2 gram
Koolhydraten: 4,1 gram
Vezels: 2,5 gram

Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl

en krijg een repost!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.