Recept keto borrel rolls

Keto Borrel Rolls

Op zoek naar inspiratie voor jouw borrel? Maak dan deze Keto Borrel Rolls! Dan weet je zeker dat je iets unieks op tafel zet. Tijdens het maken van het recept voor de Keto Cinnamon Rolls, liep ik per toeval tegen deze variant aan. En ze zijn zelfs verrassend lekker geworden!

De basis van deze keto borrel rolls zijn gemaakt van hetzelfde deef als de keto cinnamon rolls. Wat deze anders maakt dan de meeste keto deegrecepten, is dat ze een wat meer brood-achtige structuur hebben. Waar veel bestaan uit hard deeg of fat head dough is dit een heerlijk alternatief. 

Voor dit recept wordt dan ook echt gist gebruikt. Een belangrijk ingrediënt om dit gist zijn werk te kunnen laten doen is de honing. Dat klinkt natuurlijk niet echt keto! Maar, het goede nieuws is dat bij het proces van het gisten, de koolstofdeeltjes uit de honing verdampen. Met andere woorden: de suikers dus! Hierdoor blijven deze niet over én is dit recept ketogeen verantwoord. Geen honing staan? Probeer dan Inuline, dit is een nog meer keto-proof variant! 🙂

De hartige smaak van deze borrel rolls komt voort uit de italiaanse kruiden, olijven, zongedroogde tomaten en het ontbijtspek. Doe je er graag nog een schepje bovenop? Top ze dan af met wat geraspte kaas. Enjoy!

Recept keto borrel rolls

Bereidingswijze hartige keto borrel rolls

  1. Pak een schaal en voeg het amandelmeel, lijnzaadmeel, tarwegluten, xanthaan gom, bakpoeder, kristel sweet en een snufje zout toe. Mix deze vervolgens goed met bijvoorbeeld een vork door elkaar.
  2. Verwarm de zure room au bain-marie met het water en de honing. Dit moet lauw zijn. Als het te koud is dan wordt het gist niet geactiveerd. Is het te warm? Dan maakt het weer het gist kapot. Let hier dus goed bij op!
  3. Meng het gist hierin, bedek de kom met een theedoek en plaats op een warme plek, zoals naast de verwarming. Laat dit 10 minuten bloeien. Je hebt dit goed gedaan als dit mengsel begint te schuimen.
  4. Leg ondertussen bakpapier klaar en een bakje met water zodat je straks makkelijk het deeg kunt uitrollen.
  5. Voeg aan het gist mengsel de eieren, afgekoelde gesmolten boter en appelazijn toe en klop dit luchtig met een handmixer.
  6. Voeg dan in 1 keer de droge ingrediënten toe en kneed dit tot een mooi egaal deeg.
  7. Verplaats het deeg voor de borrel rolls naar het bakpapier en vorm een rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Het deeg is erg plakkerig dus gebruik wat water om ermee te kunnen werken.
  8. Verdeel hierover de ontbijtspek, zongedroogde tomaten en olijven.
  9. Rol nu het deeg op (horizontaal) en snijd hier 8 borrel rolls uit. Plaats deze in een ovenschaal en bedek weer met een theedoek.
  10. Laat dit voor 1 uur op een warme plek rusten zodat de borrel rolls in grootte verdubbelen.
  11. Verwarm de oven voor op 190 graden en plaats de borrel rolls voor 20 tot 25 minuten in de oven.
  12. Top eventueel af met geraspte kaas en klaar ben je!

Ingrediënten Borrel rolls

Voor 8 borrel rolls:

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram lijnzaadmeel
  • 30 gram tarwegluten
  • 10 gram psyllium vezels
  • 1 zakje bakpoeder
  • 20 gram Steviala Kristal Sweet
  • Snufje zout
  • 50 gram zure room
  • 3 eetlepels warm water
  • 1 eetlepel honing
  • 1 zakje droge gist
  • 3 eieren
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en peper

Ingrediënten Vulling

  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 75 gram olijven
  • 75 gram ontbijtspek / bacon
  • Optioneel: Geraspte kaas

    Voedingswaarde per roll (8)

    Kcal: 294
    Vetten: 23,5 gr
    Waarvan verzadigd: 5 gr
    Eiwitten: 16 gr
    Koolhydraten: 3 gr
    Waarvan suikers: 2 gr
    Vezels: 6,5 gr

    Over de auteur

    Melanie Jennes

    Melanie Jennes

    Ciao! Ik ben Melanie, het gezicht achter de Instagram pagina @melaketovita! Op 1 april 2018, en nee dat is géén grap, ging bij mij de knop om en koos ik om mijn gezondheid op 1 te zetten. Ik was in een korte tijd meer dan 10 kilo aangekomen en schoof dit af op het studentenleven. Ik zat niet lekker in mijn vel en was niet tevreden met wat ik in de spiegel zag. Na een tijdje koolhydraatarm te eten kwam ik steeds vaker keto recepten tegen online. Maar hoe kon dat nou… afvallen met veel kaas, bacon en boter? Ik ging mij verdiepen in keto en werd verliefd op deze leefstijl! En met resultaat: -20 kilo! Hier ben ik super trots op. In 2019 ben ik mijn Instagram account gestart om mijzelf, maar ook anderen te motiveren en inspireren. Hier post ik dan ook foto’s waarin ik mijn liefde en passie voor keto, koken, bakken en food photography combineer. Ik vind het super tof om nu ook voor Ketofit fijne keto recepten te mogen ontwikkelen. Living la keto vita!

    Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl

    en krijg een repost!

    keto ketogeen dieet

    Blijf op de hoogte

    Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

    Je bent succesvol aangemeld!

    Pin It on Pinterest

    Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.