Keto bloemkool pizza

Keto boerenkool stamppot

De temperaturen gaan omlaag en dat betekent dat het tijd is voor oer-hollandse kost. Met dit recept maak je een boerenkool stamppot dat binnen je keto dieet past. De aardappels zijn namelijk vervangen door bloemkool. Deze koolydraatarme variant gaat goed samen met de spekjes en de rookworst die er samen voor zorgen dat jij de kou weer met genoeg energie kunt trotseren!

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en breng deze samen met de gesneden boerenkool in een grote pan aan de kook. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
  2. Bak alvast de spekreepjes in een andere pan en zet deze aan de kant wanneer ze klaar zijn.
  3. Gooi de rookworst in een pan warm, maar niet kokend water en laat deze voor zo’n 15 minuten warm worden.
  4. Giet na 20 minuten de broccoli en boerenkool af. Stamp deze nu fijn tot er een mooie stamppot ontstaat.
  5. Roer de spekjes er doorheen en serveer samen met de rookworst. Gebruik eventueel wat jus naar voorkeur. Let er alleen op hoeveel je neemt en welke je pakt, hier kunnen namelijk best wat koolhydraten in zitten. Eet smakelijk!
Keto boerenkool stamppot

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkool
  • 300 gram boerenkool
  • 150 gram baconreepjes
  • XXL Unox rookworst
  • Optioneel: Jus

Voedingswaarde

Gehele stamppot:
Kcal: 1708
Koolhydraten: 30,7 gram
Eiwitten: 96,5 gram
Vetten:  134,2 gram
Waarvan verzadigd: 54 gram

Voedingswaarde per serving

Per portie(4):
Kcal: 427
Koolhydraten: 7,7 gram
Eiwitten: 24,1 gram
Vetten: 33,6 gram
Waarvan verzadigd: 13,5 gram

keto ketogeen

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!