
Basilicum courgette soep
We gaan weer de herfst in en dat betekent dat warme recepten weer steeds meer op het menu staan, een heerlijke soep kan daarbij niet ontbreken. Met dit recept zet je een keto-vriendelijke basilicum courgette soep op tafel. De soep wordt gecombineerd met pittige knoflookgarnalen. Zo krijg je niet alleen een flinke portie groenten en vitaminen binnen, maar ook aan de eiwitten is gedacht.
Courgettes worden vaak in vrij veel keto recepten gebruikt. Het is dan ook een hele makelijke én gezonde groente om in huis te hebben. Zo maak je er bijvoorbeeld gemakkelijk gevulde courgette bootjes, Courgette chips of Courgetti mee. Deze laatste vind je vaak zelfs voorgesneden in de supermarkt.
Naast dat ze dus erg handig zijn, zijn ze ook erg gezond. Courgettes zijn rijk aan vitamine A, B6 en C. Daarnaast bevatten ze ook vezels, veel vocht en belangrijke mineralen als kalium en magnesium. Extra handig tijdens een ketogeen dieet dus!
Wil je het plaatje helemaal compleet maken? Garneer de soep dan met wat Cheesepops, deze vind je tegenwoordig bij bijna elke grote supermarkt. Smakelijk!

Bereidingswijze basilicum courgette soep
- Snijd de courgettes, ui en één knoflook teentje fijn.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak hierin de groentes totdat ze mooi bruin kleuren.
- Voeg de groentebouillon toe en laat voor minimaal 10 minuten op laag vuur sudderen.
- Voeg de verse basilicum toe en pureer deze met een staafmixer tot er een egale soep ontstaat.
- Breng verder op smaak met zout, peper en gedroogde Italiaanse kruiden.
- Snijd ondertussen ook het andere knoflook teentje fijn en bak dit met een snufje chilivlokken kort aan in 1 eetlepel olijfolie in een apart pannetje.
- Voeg hier de wok garnalen aan toe en bak totdat deze gaar zijn.
- Voeg voor serveren de wok garnalen toe aan de kom met soep en garneer indien gewenst met 10 gram cheesepops per kom.
Ingrediënten basilicum courgette soep
Voor 4 kommen soep:
- 2 courgettes (ongeveer 700 gram)
- 1 kleine ui (ongeveer 100 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 750ml groentebouillon
- 15 gram verse basilicum
- 3 eetlepels olijfolie (45ml)
- Zout, peper en gedroogde Italiaanse kruiden
- 200 gram wok garnalen
- Snuf chilivlokken
- Optioneel: 40 gram Cheesepops
Voedingswaarde per kom
Kcal: 215
Vetten: 13,9 gr
Waarvan verzadigd: 5,8 gr
Eiwitten: 15,8 gr
Koolhydraten: 3,6 gr
Vezels: 2 gr
Over de auteur

Melanie Jennes
Ciao! Ik ben Melanie, het gezicht achter de Instagram pagina @melaketovita! Op 1 april 2018, en nee dat is géén grap, ging bij mij de knop om en koos ik om mijn gezondheid op 1 te zetten. Ik was in een korte tijd meer dan 10 kilo aangekomen en schoof dit af op het studentenleven. Ik zat niet lekker in mijn vel en was niet tevreden met wat ik in de spiegel zag. Na een tijdje koolhydraatarm te eten kwam ik steeds vaker keto recepten tegen online. Maar hoe kon dat nou… afvallen met veel kaas, bacon en boter? Ik ging mij verdiepen in keto en werd verliefd op deze leefstijl! En met resultaat: -20 kilo! Hier ben ik super trots op. In 2019 ben ik mijn Instagram account gestart om mijzelf, maar ook anderen te motiveren en inspireren. Hier post ik dan ook foto’s waarin ik mijn liefde en passie voor keto, koken, bakken en food photography combineer. Ik vind het super tof om nu ook voor Ketofit fijne keto recepten te mogen ontwikkelen. Living la keto vita!
Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl
en krijg een repost!