Asperges met keto hollandaise saus recept

Asperges met Hollandaise Saus

Heerlijk rond deze tijd in het voorjaar: Asperges met een Keto Hollandaise saus, wat aspergeham en een gekookt eitje. Met dit recept zet je het in een handomdraai op tafel en leren we je hoe je gemakkelijk de hollandaise saus zelf maakt, zonder bloem.

Wij kozen voor zo’n 250 gram witte asperges, maar je kunt uiteraard ook gaan voor minder of meer. Een andere lekkere variatie is bijvoorbeeld apserges met zalm!

 

Bereidingswijze

  1. We beginnen met het voorbereiden van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder met een mesje het onderste gedeelte.
  2. Doe de asperges in een aspergepan en vul deze met water. Plaats deze vervolgens op hoog vuur tot deze kookt. Draai het vuur iets terug wanneer het water aan de kook is. Laat deze voor zo’n 5-8 minuten koken en draai vervolgens het vuur uit. Laat ze doorgaren in de pan.
  3. Doe ondertussen ook de eieren in de pan en plaats deze eveneens op het vuur. Laat de eieren zo’n 10 minuten koken voor een hardgekookt ei. Of minder lang als je hem zachter gekookt wilt. Giet ze vervolgens af en laat ze schrikken.
Asperges met keto hollandaise saus recept

4. Splits 4 eieren en doe het eigeel in een hitte bestendige schaal of kom.
5. Voeg het citroensap en de cayenne peper toe en mix met een garde of handmixer het eigeel tot dit een wat luchtigere en dikkere substantie wordt.
6. Plaats een sauspan met een laagje water op het vuur en breng deze aan de kook. Wanneer deze eenmaal kookt draai je het vuur ietwat terug.
7. Plaats nu de schaal met het eigeel op het pannetje, zodat deze langzaam verwarmd wordt door het stoom van het kokende water.
8. Blijf goed met een garde of spatel roeren en voeg na 2 minuten beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Blijf roeren tot je een dikkere substantie krijgt en haal deze van het vuur wanneer deze aan je spatel of garde blijft hangen. Voeg eventueel wat water toe als je saus te dik wordt.
9. De laatste stap is het opmaken van het bord. Giet de asperges af en verdeel deze over de borden. Rol de lapjes ham op of frommel ze iets voor wat meer volume. Snijd de eitjes doormidden en verdeel deze over de borden. Of verkruimel ze! Als laatst voeg je de saus en eventueel vers gesneden peterselie toe en klaar ben je! Eet smakelijk van je Asperges met Keto Hollandaise saus!

Ingrediënten voor 4 porties

1-2 kg asperges (wij rekenden 250 gr pp)
12 lapjes aspergeham
8 gekookte eieren
Verse peterselie ter garnering

Voor de Hollandaise saus
4 eigelen
2 tl citroensap
120 gram gesmolten boter
Snufje cayenne peper
Zout en peper naar smaak

Voedingswaarde totaal

Kcal: 1987
Vetten:  165,8 gram
Waarvan verzadigd: 78,9 gram
Eiwitten: 87,4 gram
Koolhydraten: 28 gram
Vezels: 10,1 gram

Voedingswaarde per portie (4)

Kcal: 497
Vetten:  41,4 gram
Waarvan verzadigd: 19,7 gram
Eiwitten: 21,9 gram
Koolhydraten: 7 gram
Vezels: 2,5 gram

Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl

en krijg een repost!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.