
Goudkorstige kaasomelet
Een van mijn favoriete ontbijtjes: Gold Crusted Cheese Omelette, of iets minder mooi: Goudkorstige kaasomelet in het Nederlands:) Dit ontbijtje is super makkelijk om te maken, maar wel weer een lekkere variatie op het standaard eitje.
Met dit recept zet je gemakkelijk de basisvariant op tafel, maar je kunt je omelet uiteraard ook nog vullen met gebakken groenten, bacon en nog veel meer! De lekkerste maak je met 100% pure geraspte cheddar. Geraspte kaas van bijvoorbeeld de AH bevat vaak ook wat kleine toevoegingen waardoor deze net wat anders uitkomt. Ik haal de mijne bij de Sligro, maar je zou eventueel ook een blokje cheddar kort kunnen snijden om dit na te bootsen! Voel je uiteraard vrij om de portie aan te passen en dus bijvoorbeeld meer eieren te gebruiken.
Bereidingswijze
- Kluts 2 eitjes in een schaaltje of mok.
- Verwarm op middelhoog vuur wat kokosolie, olijfolie, ghee, boter of andere olie naar voorkeur in de pan.
- Verdeel 50 gram geraspte cheddar gelijkmatig over de bodem.
- Laat deze voor zo’n minuutje smelten en giet vervolgens de geklutste eieren over de gesmolten cheddar.
- Sprenkel de overige 25 gram geraspte cheddar over het ei en voeg eventueel wat kruiden naar smaak toe.
- Plaats een deksel over de pan en laat het ei garen tot deze stevig genoeg is om dubbel te vouwen. Vouw hem vervolgens dubbel en laat hem nog zo’n 2-3 minuten doorgaren. Dat was het! Zo makkelijk kan het zijn. Geniet van jouw goudkorstige kaasomelet!

Ingrediënten
75 gram geraspte cheddar
2 grote eieren
Boter of olie naar keuze
Voedingswaarde
Kcal: 458
Vetten: 35,5 gram
Waarvan verzadigd: 18,5 gram
Eiwitten: 31,6 gram
Koolhydraten: 2,2 gram
Vezels: 0 gram
Meer ontbijtgerechten
Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl
en krijg een repost!