
Insalata Caprese
Deze Insalata Caprese is heerlijk als voorgerecht of als bijgerecht met de zon op je bol. Deze italiaanse salade is misschien wel een van de meest geliefde salades ter wereld. En ook nog eens makkelijk te maken! Uiteraard heerlijk om te conbineren met bijvoorbeeld een lasagne van pompoenbladen!
Dit recept is gebaseerd als portie voor 2 personen als bijgerecht. Uiteraard ben je vrij om de porties groter en kleiner te maken, hou wel altijd het aantal koolhydraten in de gaten. Dit loopt aardig op door de trostomaten. Ter aankleding is er gebruik gemaakt van verse basilicum. Smakelijk!
Bereidingswijze
1. Haal de mozarella uit het zakje en laat deze uitlekken in een vergiet. Hierdoor verlies je het overtollige vocht en voorkom je dat het uitloopt over je bord.
2. Snijd de mozarella in plakjes en zet klaar voor stap 4.
3. Was de trostomaten met water en snijd deze vervolgens ook in plakjes.
4. Plaats de plakjes mozarella en trostomaat om en om in een cirkel op het bord. Schenk de olijfolie er overheen en besprenkel met kruiden naar keuze. Voor de finishig touch kun je kiezen om het aan te kleden met verse basilicumblaadjes. Enjoy!

Ingrediënten
250 gram mozarella (bol)
2 trostomaten
2el olijfolie
Zout, peper en kruiden naar smaak.
Voedingswaarde
Kcal: 639
Koolhydraten: 13 gram
Eiwitten: 44,5 gram
Vetten: 45 gram
Waarvan verzadigd: 32,5 gram
Vezels: 2 gram
Voedingswaarde per portie(2)
Kcal: 320
Koolhydraten: 6,5 gram
Eiwitten: 22,2 gram
Vetten: 22,5 gram
Waarvan verzadigd: 16,2 gram
Vezels: 1 gram