
Griekse salade
Deze Griekse salade is de pefecte match voor een gekruid gerecht als gyros of souvlaki. Als bijgerecht sluit dit goed aan op de meeste stukken vlees, waardoor het in de zomer ideaal inzetbaar is tijdens bijvoorbeeld een barbecue of een hapje op het terras. Bovendien is hij ook nog eens heel makkelijk te maken!
Bereidingswijze
1. Schil de komkommer met een aardappelschilmesje of kaasschaaf. Snij hem vervolgens in de lengte door midden. Je kunt ze eventueel nog een keer halveren. Snij hier vervolgens plakjes van en voeg ze in de kom.
2. Snij vervolgens de rode ui en de tomaat naar gewenste grootte en voeg deze ook toe in de kom. Voeg de olijfolie toe en roer deze goed door.
3. Voeg de gesneden olijven, feta kaas, (verse) peterselie en eventuele andere kruiden naar smaak toe. Roer indien gewenst nog een keer goed door.
4. Toe aan wat extra vetten? Voeg een laatste scheut olijfolie toe!
5. Serveer bij een goed stuk vlees óf echte Griekse Gyros of Souvlaki! Smakelijk!

Ingrediënten
1 halve komkommer
30 gram gesneden zwarte olijven
1 tomaat
40 gram feta kaas
25 gram rode ui
2 tl olijfolie
½ el peterselie
Zout en peper naar smaak
Voedingswaarde
Kcal: 427
Koolhydraten: 9 gram
Eiwitten: 9,3 gram
Vetten: 39,1 gram
Waarvan verzadigd: 10,7 gram
Vezels: 2,1 gram
Voedingswaarde per portie(2)
Kcal: 214
Koolhydraten: 4,5 gram
Eiwitten: 4,6 gram
Vetten: 19,5 gram
Waarvan verzadigd: 5,3 gram
Vezels: 1,1 gram