
Gevulde kerrie eitjes
Gevulde eitjes blijven altijd lekker en dat komt goed uit: ze zijn nog eens heel makkelijk te maken ook! Lekker als snack tussendoor, maar wat dacht je bijvoorbeeld als amuse voorafgaand aan je (kerst) diner? Met dit recept maak je gemakkelijk gevulde eitjes met een vleugje kerrie.
Bereidingswijze
- Plaats de eieren in een pan met water op hoog vuur tot deze kookt. Kook de eieren voor zo’n 10 minuten tot ze hardgekookt zijn. Uiteraard kan dit ook met een eierkoker als je die hebt!
- Giet na de 10 minuten de eieren af en laat ze schrikken met koud water. Laat ze volledig afkoelen. Hierdoor zijn ze zo ook makkelijker te pellen.
- Pel de eitjes en snij deze in de lengte door.
- Verwijder het eigeel door er voorzichtig aan de onderkant in te knijpen, dit kan eventueel ook met een theelepel. Doe het eigeel in een schaal of kom.
- Voeg de mayonaise, dijonaise en kerrie poeder toe aan het eigeel en mix deze grondig met een handmixer of staafmixer. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Doe het mengsel in een spuitzak en vul hier vervolgens de halve gekookte eitjes mee en klaar ben je!
- Tip: kleed ze extra mooi aan met wat versgesneden bieslook.

Ingrediënten
5 eieren
2 el mayonaise
1 el Dijonaise of mosterd
1 tl kerrie
Zout en peper naar smaak
Verse bieslook ter garnering
Voedingswaarde totaal
Kcal: 670
Vetten: 53,3 gram
Waarvan verzadigd: 12 gram
Eiwitten: 39,5 gram
Koolhydraten: 5,2 gram
Vezels: 0 gram
Voedingswaarde per half ei
Kcal: 67
Vetten: 5,3 gram
Waarvan verzadigd: 1,2 gram
Eiwitten: 3,9 gram
Koolhydraten: 0,5 gram
Vezels: 0 gram
Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl
en krijg een repost!