Keto bonen parmezaanse kaas

Geroosterde sperziebonen

Lekker crispy met kaas uit de oven! Uiteraard ook zonder de kaas te maken of met andere kazen naar keuze. Goed te matchen met verschillende gerechten en gemakkelijk te bereiden. Het is aan te raden om verse boontjes te kiezen, deze blijven namelijk wat krokanter. Als ze uit de vriezer komen of voorgekookt zijn, kunnen ze wat slapjes worden. Smakelijk!

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 ℃ en pak een ovenschaal of bakplaat. 
  2. Kies je voor een bakplaat, plaats hier dan eventueel wat bakpapier in. Dan gaat het opruimen twee keer zo snel. Je kunt er ook voor kiezen om een bakplaat of ovenschaal licht in te vetten met een olie of boter naar keuze.  
  3. Verwijder de uiteindes van de boontjes en plaats deze mooi verspreid over de bakplaat of schaal.
  4. Pak een kom en mix de olijfolie, parmezaanse kaas, knoflook, zout en peper goed door elkaar.  Verdeel deze mix vervolgens over de boontjes en plaats deze voor ongeveer 20 minuten in de oven. 
  5. Strooi de mozarella er overheen en plaats vervolgens voor nog zo’n 5 minuten in de oven tot de kaas begint te verkleuren. Doe dit eventueel op een grilstand. 
Keto sperziebonen parmezaan

Ingrediënten

  • 500 gram verse groene sperziebonen
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl peper
  • 150 gram mozarella

Voedingswaarde

Kcal: 1136
Vetten:  84,6 gram
Waarvan verzadigd: 29 gram
Eiwitten: 57,2 gram
Koolhydraten: 26,5 gram
Vezels: 20 gram

Voedingswaarde per serving(4)

Kcal: 284
Vetten:  21,1 gram
Waarvan verzadigd: 7,3 gram
Eiwitten: 14,3 gram
Koolhydraten: 6,6 gram
Vezels: 5 gram

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!