Recept keto chocolade taart

Chocolade Sneeuwtaart

De lekkerste keto taart voor kerst? Misschien wel! Deze chocoladetaart is koolhydraatarm, keto proof, lekker zoet en eigenlijk nog best wel makkelijk te maken! Uiteraard ook voor niet-kerstdagen;)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pak een springvorm van 17 cm, leg eventueel wat bakpapier op de bodem en vet de de vorm goed in.
  3. Mix in een beslagkom alle droge ingrediënten goed door elkaar met een vork of garde.
  4. Doe de chocolade druppels met 100 gram boter in een schaaltje. Plaats deze voor zo’n 30-40 seconden in de magnetron zodat deze grotendeels gesmolten is. Roer deze erna goed door.
  5. Voeg de natte ingrediënten toe aan het droge beslag en klop deze met een garde of mixer door tot er een gladde mix ontstaat. Voeg vervolgens de gesmolten boter met chocolade toe en mix nogmaals.
  6. Verdeel het beslag over de springvorm. Strijk met een spatel glad. Zelf koos ik ervoor om deze een beetje bol naar het midden toe te laten lopen!
  7. Plaats deze voor zo’n 30 minuten in de oven. Dek hem na de 30 minuten af met aluminium folie en plaats hem terug in de oven. Dit doe je tot zo’n 25 à 30 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden erin steekt! Laat hem hierna eerst zo’n 20 minuten afkoelen met een theedoek dubbelgevouwen over de taart en plaats hem daarna (uit de springvorm) op een (taart)rooster tot deze volledig is afgekoeld.
Recept keto chocoladetaart

8. Maak terwijl de taart in de oven staat de jam. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snij ze in kwartjes en plaats ze vervolgens op een laag vuur in een saus of steelpan. Roer goed door, zodat deze niet aanbrandt! Prefereer je een jam zonder vruchtvlees? Zet er dan even de staafmixer op. Voeg hierna de Greensweet gelei kristal toe en mix deze goed door. Doe dit vervolgens in een schaaltje of bakje en laat de jam afkoelen en stollen.
9. Tijd voor de frosting. Pak een beslagkom en doe hier 100 gram boter en de roomkaas in. Mix deze met een handmixer goed door tot beide goed gemixt zijn. Voeg hierna de stevia vanilledruppels en de icing toe en mix deze wederom goed door.
10. Is de chocolade taart volledig afgekoeld? Dan is het tijd om hem af te maken! Snij hem op de gewenste hoogte voorzichtig horizontaal door. Smeer vervolgens de bodem (dik) in met de jam en plaats de bovenkant er terug op. Pak vervolgens een spatel en smeer voorzichtig de frosting over de gehele cake. Als finishing touch kun je hem eventueel nog een keer bestrooien met wat Greensweet Icing, zo krijg je een extra soort ‘sneeuw-effect’. Wil je echt uitpakken? Dan kun je uiteraard qua aankleding helemaal los gaan met bijvoorbeeld een kerstman, kerstboompje en een sneeuwpop!

Ingrediënten

Droge ingrediënten:
70 gram kokosmeel
80 gram erythritol
25 gram cacao
1 tl bakpoeder
½ tl wijnsteen bakpoeder
½ tl zout
¼ tl xanthaan gom

Natte ingrediënten:
6 eieren
1 tl vanille druppels stevia
2 tl (appel cider) azijn

Smelten:
25 gram 80% chocoladedruppels
100 gram boter

Gelei:
300 gram aardbeien
10 gram Greensweet Gelei Kristal

Frosting:
150 gram roomkaas
75 gram (room)boter
70 gram Greensweet Icing poedersuiker
½ tl vanille druppels stevia

Voedingswaarde

Kcal: 1784
Koolhydraten: 40,6 gram
Eiwitten: 63,4 gram
Vetten: 143,5 gram
Waarvan verzadigd: 87,9 gram
Vezels: 42 gram

Voedingswaarde per stuk(8)

Kcal: 223
Koolhydraten: 5,1 gram
Eiwitten: 7,9 gram
Vetten: 17,9 gram
Waarvan verzadigd: 11 gram
Vezels: 5,3 gram

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.