
Champignons in roomkaassaus
Champignons zijn niet alleen erg lekker, ze passen ook nog eens heel goed in een ketogeen dieet! Met dit recept maak je gemakkelijk champignons in een (wijn)roomkaassaus. Lekker als bijgerecht van een goed stuk vlees, of wat dacht je van een zelfstandig voorgereht?
Bij dit gerecht maken we gebruik van wat witte wijn. De meeste alcohol vergaat tijdens het koken, maar je kunt de wijn eventueel ook achterwege laten als je dit liever hebt. Houdt dan uiteraard wel goed in de gaten dat het geheel niet te droog wordt!
Bereidingswijze
1. Laat de oven voorverwarmen op de grillstand.
2. Snipper de sjalotjes snijd de champignons in kwartjes.
3. Plaats een pan op middelhoog vuur en smelt de boter in de pan.
4. Fruit de sjalot voor zo’n 2-3 minuten tot deze glazig is geworden en voeg vervolgens de geperste knoflook toe.
5. Voeg de champignons toe en roer deze gedurende 3-4 minuten goed om tot ze mooi gebakken zijn.
6. Voeg de witte wijn en het bouillonpoeder toe en laat deze inkoken.
7. Voeg de crème fraîche en de geraspte kaas toe en roer deze goed door tot het volledig gesmolten is. Voeg naar smaak zout en peper toe.
8. Verdeel de inhoud over een grote of meerdere kleine ovenschaaltjes en plaats voor zo’n 3 minuten onder de grill. Of net zo lang tot ze naar jouw smaak gegrilld zijn:) Enjoy!

Ingrediënten (4 pers)
500 gram champignons
3 el roomboter
1-2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
4 el witte wijn
1 tl tuinkruiden bouillon
250 ml crème fraîche
150 gram geraspte oude kaas
Zout en peper naar smaak
Voedingswaarde
Kcal: 1811
Koolhydraten: 19,4 gram
Eiwitten: 62,9 gram
Vetten: 164 gram
Waarvan verzadigd: 109,4 gram
Vezels: 9,3 gram
Voedingswaarde per portie(4)
Kcal: 453
Koolhydraten: 4,8 gram
Eiwitten: 15,7 gram
Vetten: 41 gram
Waarvan verzadigd: 27,4 gram
Vezels: 2,3 gram