Keto champignons boter knoflook

Boter knoflook champignons

Een heerlijk bijgerecht dat gecombineerd kan worden met verschillende gerechten. Gaat vooral goed samen met een lekker stuk vlees, maar kan ook prima bij een zalm! 
Ik maakte gebruik van peterselie, maar je kunt uiteraard ook kruiden naar eigen smaak kiezen. 

 

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon en verwijder de steel. Heb je iets grotere champignons? Snijd ze dan door de helft of in kwartjes. 
  2. Snijd de knoflook, sjalot en peterslie fijn. 
  3. Plaats een pan op middelhoog vuur en voeg de olie en boter toe.
  4. Voeg de sjalot toe en sauteer voor ongeveer 3 minuten.
  5. Gooi de champignons in de pan en bak deze voor 4-5 minuten tot ze mooi bruin en knapperig worden. 
  6. Voeg 1 el gesneden peterselie, knoflook en zout en peper naar smaak toe en bak nog voor 1-2 minuten.
  7. Serveer warm en besprenkel met de overgebleven peterselie.
Keto champignons boter knoflook

Ingrediënten

  • 500 gram kleine champignons
  • 60 gram gezouten roomboter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gesneden sjalot
  • 2 el verse peterselie
  • Zout & peper

Voedingswaarde

Kcal: 672
Vetten:  65,9 gram
Waarvan verzadigd: 39 gram
Eiwitten: 14,3 gram
Koolhydraten: 6 gram
Vezels: 8 gram

Voedingswaarde per serving(4)

Kcal: 168
Vetten:  16,5 gram
Waarvan verzadigd: 9,8 gram
Eiwitten: 3,6 gram
Koolhydraten: 1,5 gram
Vezels: 2 gram

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!