
Bloemkoolpuree
Deze bloemkoolpuree zal je verbazen, zo makkelijk en zo lekker als bijgerecht! Het lijkt erg op aardappelpuree en is daardoor de ideale vervanger. De basis maak je van wat uit, slagroom en bloemkool. Kruiden kun je vervolgens naar eigen smaak toevoegen. Pas wel op, want hij kan erg warm zijn net na het bereiden! Enjoy!
Bereidingswijze
1. Plaats een grote pan (waar later ook de bloemkool in past) en plaats deze op middelhoog vuur.
2. Smelt de boter in de pan en voeg vervolgens de ui en de knoflook toe. Bak deze tot de ui een beetje glazig wordt. Dit zuurt zo’n 5 minuten.
3. Snij de bloemkool in de tussentijd in roosjes en voeg deze hierna samen met de slagroom toe aan de pan.
4. Breng deze aan de kook en laat dit vervolgens zo’n 20-25 minuten koken. Giet deze niet af!
5. Voeg de gehele inhoud toe in de blender en blend tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Is de bloemkoolpuree te dik? Voeg dan wat slagroom toe. Is de puree te dun? Kook hem hierna dan nog even verder, zodat hij wat indikt.
6. Serveer bijvoorbeeld bij een goed stuk vlees!

Ingrediënten
30 gram boter
100 gram gele ui of sjalot
3 teentjes knoflook of 1 tl knoflookpoeder
400 ml slagroom
1 bloemkool
Zout, peper en kruiden naar smaak.
Voedingswaarde
Kcal: 1758
Koolhydraten: 34 gram
Eiwitten: 26,7 gram
Vetten: 164,9 gram
Waarvan verzadigd: 116,2 gram
Vezels: 16,9 gram
Voedingswaarde per portie(6)
Kcal: 294
Koolhydraten: 5,7 gram
Eiwitten: 4,5 gram
Vetten: 27,5 gram
Waarvan verzadigd: 19,4 gram
Vezels: 2,8 gram