
Bloemkool Bacon Mac & Cheese
Mac & cheese is vooral in de verenigde staten een heel populair recept. Door de macaroni te vervangen door bloemkool krijg je al snel een keto variant. Voeg er wat gebakken spekreepjes aan toe en je hebt een heerlijk hoofd- of bijgerecht!
Bereidingswijze
1. Pak een koekenpan met wat boter of olie en bak de spekreepjes gaar. Deze kun je vervolgens aan de kant zetten voor later.
2. Zet een grote pan met water op hoog vuur tot deze kookt. Snijd in de tussentijd de bloemkoolroosjes in de gewenste grootte.
3. Als het water kookt voeg je de bloemkoolroosjes toe en kook je deze voor zo’n 4-5 minuten.
4. Giet ze af en zet ze aan de kant.
5. Pak vervolgens een sauspan, wokpan of wat diepere koekenpan.
6. Smelt op een laag pitje de roomkaas en de slagroom en voeg hierna de kruiden toe. Voeg eventueel wat extra kurkuma toe om de kleur mooier uit te laten komen! Roer hierna goed door en smelt door deze mix de cheddar tot een egale mix ontstaat.
7. Roer vervolgens de bloemkoolroosjes door het kaasmengsel. Herhaal dit hierna met de spekreepjes.
8. Serveer als bijgerecht of als grotere portie bij een hoofdgerecht!

Ingrediënten
150 gram spekreepjes
1 el olijfolie
1 bloemkool
125 gram roomkaas
75 ml slagroom
¼ tl cayenne peper
1 tl paprikapoeder
¼ tl kurkuma (optioneel)
150 gram geraspte cheddar
Zout en peper naar smaak
Voedingswaarde
Kcal: 1776
Koolhydraten: 27,6 gram
Eiwitten: 77 gram
Vetten: 152 gram
Waarvan verzadigd: 88 gram
Vezels: 13 gram
Voedingswaarde per portie(4)
Kcal: 444
Koolhydraten: 6,9 gram
Eiwitten: 19,3 gram
Vetten: 38 gram
Waarvan verzadigd: 22 gram
Vezels: 3,3 gram