
Avocado zalmtartaar
Avocado & zalm: een heerlijke én gezonde combinatie. Rijk aan gezonde vetten, Omega-3 en vezels. Een heerlijk voorgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen, maar ook zeker geschikt voor bijvoorbeeld de lunch!
Voor dit recept kun je kiezen voor verse zalmfilet of gerookte zalmfilet. Al heb je in de grotere supermarkten soms zelfs zalmtartaar of zalmsnippers kant-en-klaar verkrijgbaar! Zorg uiteraard wel dat hij zo vers mogelijk is, dit komt bij rauwe zalm vrij nauw. Een goede visboer of vishandelaar is daarom een grote aanrader. De rest van de ingrediënten spreken uiteraard voor zich, voel je vrij om wat aanpassingen naar je eigen smaak te maken 🙂
Bereidingswijze
- We beginnen met het voorbereiden van de zalm. Snij de zalmfilet in kleine blokjes of reepjes, afhankelijk van welke je gekocht hebt.
- Doe de stukjes zalm in een schaaltje en voeg hier een gesneden sjalotje, het sap van een limoen, de sojasaus, sesamolie en olijfolie aan toe. Roer het mengsel goed door en plaats deze vervolgens minimaal 20 minuten in de koelkast.
- Haal deze vervolgens uit de koelkast en verwijder overtollig vocht en olie.
- Snij de avocado in blokjes en snij de bieslook naar de gewenste grootte.
- Doe de avocado en bieslook bij de zalm en roer deze goed door.
- Pak een kookring (of iets anders in een ringvorm) en verdeel het mengsel hierin. Druk deze voorzichtig een beetje aan met de bolle kant van een lepel en verwijder voorzichtig de ring. Maak het af door het verder te decoreren met wat versgesneden bieslook!

Ingrediënten voor 2
250 gram (gerookte) zalm
1,5 avocado
½ sjalot (30 gram)
1 limoen
1 tl sojasaus
½ el sesamolie
2 el olijfolie
Versgesneden bieslook naar smaak
Voedingswaarde totaal
Kcal: 1109
Vetten: 93,1 gram
Waarvan verzadigd: 5,9 gram
Eiwitten: 54,8 gram
Koolhydraten: 9,6 gram
Vezels: 7,9 gram
Voedingswaarde per portie
Kcal: 554
Vetten: 46,5 gram
Waarvan verzadigd: 3 gram
Eiwitten: 27,4 gram
Koolhydraten: 4,8 gram
Vezels: 3,9 gram
Recept gemaakt? Tag @ketofit.nl
en krijg een repost!