
Aubergine mini pizza’s
Aubergine mini pizza’s zijn een heerlijke snack voor een gezellige filmavond óf gewoon als een maaltijd of tussendoortje. Erg makkelijk te maken en uiteraard helemaal naar je smaak te maken. Ga je voor een keto pizza margherita? Pepperoni? Tonno? Dat is helemaal aan jou!
Belangrijk is dat je kiest voor een koolhydraatarme pastasaus. Probeer ergens rond de 5-6 gram koolhydraten per 100 gram maximaal te zitten! Uiteraard kun je ook zelf verse pastasaus maken, nog gezonder!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°
C. - Pak de aubergine en snij deze in plakjes van maximaal zo’n centimeter dik.
- Plaats de schijfjes op een ovenschaal met bakpapier en verwijder eventueel overtollig vocht door het te deppen met keukenpapier.
- Besprenkel beide zijdes met zout en plaats ze in de oven voor zo’n 15-20 minuten.
- Haal ze uit de oven en verwijder indien nodig weer eventueel overtollig vocht.
- Smeer de aubergine in met koolhydraatarme pastasaus en beleg deze vervolgens met jouw favoriete toppings!
- Bak nogmaals voor zo’n 3-5 minuten tot alles goed gesmolten en warm is en klaar zijn je keto aubergine mini pizza’s!

Ingrediënten
Voor ongeveer 12 aubergine mini pizza’s:
- 1 Aubergine
- 50-60 gram koolhydraatarme pizzasaus
Ideeën voor toppings:
Geraspte mozarella, Pepperoni, Salami, Paprika, Champignons, Geraspte kaas, Tonijn, Kip, Tomaat, Bacon…
Voedingswaarde
Voor dit recept geen voedingswaarde. Dit hangt volledig af van de toppings die je kiest. Een aubergine bevat zo’n 3 gram koolhydraten per 100 gram.
Video
Benieuwd hoe je de keto Aubergine mini pizza’s maakt? Bekijk dan deze korte video!