Groene asperges in bacon

Deze groene asperges in bacon zijn makkelijk om te maken en kun je zowel serveren als snack of als bijgerecht. Groene asperges zijn normaal goed te combineren met bijvoorbeeld zalm of andere vis, echter maakt de bacon het wat hartiger en zijn ze ook heerlijk om te combineren met bijvoorbeeld een  burger of biefstuk. Je hebt hierin zelf de keuze of je de asperges individueel inrolt of dat je er een stel bij elkaar pakt. En uiteraard is het met twe ingrediënten super makkelijk om ze te maken!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en pak de bacon en asperges bij de hand.
  2. Heb je grote en verse asperges? Verwijder dan de onderste paar centimerer tot je een mooie asperge overhoudt. Maak nu de keuze of je de asperges per stuk of met enkele bij elkaar wilt inwikkelen en wikkel ze in. Wikkel je ze per asperge in? Snijd dan de lap bacon in de lengte doormidden, zo worden ze extra krokant!
  3. Plaats ze op een ovenrooster en plaats deze in de oven. Zorg voor bakpapier op een schaal eronder tegen het druppen van het vet.
  4. Laat ze bakken gedurende 20-25 minuten. Om ze extra krokant te krijgen kun je ze halverwege een keer omdraaien. 
  5. Serveer als bijgerecht of eet ze rechtstreeks als snack. Bon appétit!

Ingrediënten

Groene asperges
Bacon

Voedingswaarde

Per 10 pannenkoeken:
Kcal: 2240
Koolhydraten: 26,8 gram
Eiwitten: 130,6 gram
Vetten: 182,1 gram
Waarvan verzadigd: 52 gram

Voedingswaarde per serving

Per pannenkoek:
Kcal: 224
Koolhydraten: 2,7 gram
Eiwitten: 13,1 gram
Vetten: 18,2 gram
Waarvan verzadigd: 5,2 gram

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!