Keto ervaring ramona afvallen

 

My Keto Journey: Ramona

Ramona begon zo’n 10 maanden terug met een ketogeen dieet én met succes! Ze verloor maar liefst 40 kg, voelt zich weer fit en energiek. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan verder!

Vertel eens wat over jezelf, wie ben je?

Mijn naam is Ramona , ik ben 33 jaar oud, getrouwd en moeder van 2 zoontjes (8 en 5 jaar). Tot voor kort werkzaam als schoonheidsspecialiste. Inmiddels heb ik mijn baan opgezegd, ben ik omgeschoold tot gewichtsconsulent en ben ik mezelf aan het specialiseren in keto, intermittent fasting en orthomoleculaire voeding.

Ik blog via mijn Instagram-pagina miss_fit_fab over de keto leefstijl, een positief zelfbeeld en de veranderingen dit ik doormaak.

Hoe ben je in aanraking gekomen met een ketogeen dieet?

Via social media kwam ik voor het eerst in aanraking met de Keto levensstijl. Er kwamen veel al vanuit Amerika foto’s voorbij met ongelooflijke resultaten en lekkere gerechten. Ik ben mij hier toen meer in gaan verdiepen. Er was veel via YouTube te vinden, van onder andere Dr. Eric Berg en the new Food.

Wat zorgde ervoor dat je ermee wilde starten?

Na ruim 10 jaar te kampen hebben gehad met overgewicht en vele diëten geprobeerd te hebben, besloot ik ervoor te gaan.

Ik heb een orthomoleculair deskundige in de arm genomen en samen hebben we een programma opgesteld. Deze heeft mij ook wegwijs gemaakt in de wereld van intermittent fasting.

Een aantal pittige jaren na mijn laatste zwangerschap was mijn overgewicht opgelopen tot ruim 40 kg. Best een flinke opgave dus!

 

Hoeveel ben je inmiddels afgevallen en hoe verliep dit proces?

Inmiddels zijn we 10 maanden verder en ben ik deze 40 kilogram kwijt! Ik voel me fit, helder en energiek. Vooral dit laatste is iets wat ik al jaren niet meer heb gevoeld. Het is niet lastig om gemotiveerd te blijven, ik voel me goed en dit wil ik niet meer kwijt. Dit is de reden waarom ik deze leefstijl graag wil uitdragen naar anderen. Mijn doel is nog niet volledig behaald, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze laatste 10 kg zonder al te veel moeite zullen volgen.

ramona 40 kg afgevallen ketogeen dieet

Ervaar je naast afvallen nog andere voordelen?

Het fijne aan keto vind ik dat het geen honger dieet is. Ik eet wat ik lekker vind én tot ik verzadigd ben. Ook het feit dat je sociale leven er niet onder hoeft te lijden is voor mij een grote plus. Uit eten kan bijvoorbeeld prima keto style. Dit in combinatie met vasten (18:6) werkt voor mij perfect.

Daarnaast tel ik geen calorieën (tot op zekere hoogte), dit geeft rust. Wel hou ik graag mijn macro’s bij. Dit geeft mij een duidelijk beeld over de maaltijden die ik eet.

Wat is je lievelingsgerecht?

Mijn lievelingsgerecht? Hmm, lastig! Er is zo veel lekker ?
Ik ben een ontzettende kaas liefhebber, maar voor een home Made guacamole kun je me ook wakker maken.

Hoe ziet een dag in jouw leven eruit?

Mijn dagen bestaan op dit moment vooral uit studeren en mijn blog. Als ‘s morgens de kinderen naar school zijn probeer ik 3 tot 4 keer per week te sporten. Dit varieert van krachttraining tot yoga.

Mijn eerste maaltijd eet ik rond 12 – 13 uur. Ik beweeg dus meestal nuchter, iets wat ik me een jaar terug niet had kunnen voorstellen, maar ik vind het inmiddels heerlijk.

Mijn avondmaaltijd varieert. Soms kan ik gewoon met mijn gezin mee eten, en soms maakt ik iets apart voor mijzelf. Ook het tijdstip scheelt af en toe, dit is omdat ik goed naar mijn lichaam heb leren luisteren.

Wat is jouw top-tip voor de lezers?

Leer luisteren naar je lijf! Dit is van onschatbare waarde waardoor je het vol blijft houden. Wees ook niet te streng voor jezelf, lukt het een dag even minder goed? Pak de draad dan morgen weer op. En last but not least: win informatie in. Begin niet zomaar. Vraag advies aan deskundigen of ga zelf op onderzoek uit. Elk lichaam is anders en heeft andere behoeften. Als je echt samen gaat werken met je lijf dan zullen de resultaten er naar zijn en wil je nooit anders meer.

 

Lijkt het jou ook leuk om je verhaal te delen? Stuur dan een berichtje naar ons!

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Begin 2018 begon mijn keto journey. Na een half jaar verdiepen nam ik de stap om te beginnen met een ketogeen dieet en dit bracht me direct onwijs veel voordelen. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.