My Keto Journey Magali Janssens

 

My Keto Journey: Magali Janssens

Vandaag neemt Magali je mee in haar Keto Journey. Deze drukke verpleegkundige is al jaren een echte keto-lover, maar dat wil niet zeggen dat het altijd even makkelijk gaat! In dit verhaal neemt ze jou mee in haar struggles, ervaringen en successen.

Hey Hoi, Ik ben Magali, 34 jaar, ik heb de allerliefste hubby, ben een plusmama, een vrouw en een zus. Ik ben een verpleegkundige met een eigen thuisverplegingspraktijk. Ik ben een echte duizendpoot. Maar sinds enkele jaren ben ik vooral een keto-lover. Met vallen en opstaan. Maar vooral elke keer opnieuw doorgaan. Iedereen kent het wel. Die ene foto of dat ene moment dat alles veranderde. Ik zei steeds tegen mezelf: “Ik ben ‘wat’ bijgekomen, het is niet zo erg”. En dan was hij daar: die ene foto… Je herkent jezelf niet. Al je excuses spatten als een kapotte spiegel in duizend stukken uit elkaar.

Ik heb slechte ‘genen’, narcolepsie, hormonen die de pan uit swingen… Elk excuus was goed genoeg om toch maar weer even te kunnen zondigen. Van uitstelgedrag gesproken… Maar morgen was er een nieuwe dag om te proberen, toch? Het jojo’en was me niet vreemd en elk dieet dat er is heb ik hoogst waarschijnlijk wel geprobeerd. Snelle resultaten, dat wel, maar even snel weer ‘dik’. De moed is vaker in men schoenen gezakt dan dat ik de kracht vond de draad weer op te pakken met diëten. Dan maar naar de diëtiste; hard werken, tellen, weinig eten, nog meer tellen en bij wijze van spreken naar een glas water kijken en dikker worden.

Carmel Mirck keto kitchen ibiza

Kerstmis 2018

Naar jaarlijkse traditie zat mijn broer weer lekker te smullen (lees: vreten) van de kaas raclette, weliswaar met een strak afgelijnd lichaam. Vol trots sprak hij steeds over zijn ‘keto-journey’ Met diepe zucht hoor ik me nog zeggen. “Ik heb alles al geprobeerd. Een dieet van kaas, vlees en vet.. laat maar zo, je kan me nu al bijna rollen”.

Maar ten einde raad heb ik me in februari 2019 er toch aan gewaagd…

De eerste (mis)stap

Ik ben voor het eerst gestart aan een Keto-leefstijl met het ‘’28-dagen-plan’ dat ik welgeteld een week heb volgehouden. Keto-griep gemengd met een gewone griep lagen hier aan de basis. Ellendig als nooit te voren, maar ik was wel bijna 5 kg kwijt in die ene week. Maar 5 keer eten op een dag en twee of drie keer koken? Dat paste in de verste verte niet bij mijn leven. (zelfstandige thuisverpleegkundige, plusmama remember?)

Dus dat was het dan. Ja, keto helpt om snel en efficient gewicht te verliezen, maar het paste niet in mijn leven. Ik gaf het op, nog voordat ik eigenlijk wist wat het inhield.

En toch…

Die Keto-leefstijl bleef me intrigeren en op de een of andere manier kon ik het toch niet meteen loslaten. Ik ben boeken gaan lezen, de ene na de andere. Ik heb een echte Keto-bibliotheek in huis gehaald. Ik ben me echt gaan verdiepen, blijven lezen en vooral gaan aanpassen. Wat dat is Keto? Aanpassen. Ik ben niet op dieet, ik heb mijn leven aangepast en weet je wat? I LOVE IT!

So the journey began

Alles wat ik graag en veel at gooide ik overboord: brood, pizza, aardappen, pasta, rijst.. Maar niet enkel dat, ook koeken, snoep, mijn snickers, pure suikers, mijn latte machiato met 6 klontjes en volle melk enzovoort, alles overboord!!!!
Voorzichtig positief en vol goede moed begon ik te ‘mealpreppen’. Ik leerde de basis en vertrok van daar. Ik had mijn macro’s berekend en kon ook hier weer gaan tellen, en dat deed ik ook echt.

Bij de start woog ik alles af, elke gram boter en elke lepel olie. Ik zorgde dat ik voor 5 dagen kant-en-klare uitgetelde lunchboxen had, zo kon ik na mijn shift niet terugvallen in oude gewoontes om te snacken en weer suikers te nemen. Ook voor het avondeten zorgde ik dat ik al een alternatief had. Ik ging alleen voor keto.. de rest van het gezin kreeg toen nog gewoon aardappelen.

Met een gebrek aan inspiratie bestond mijn ontbijt in die eerste weken als ik thuis was vooral uit spek met eieren en spinazie. Bloemkool en brocolli kwamen me al heel snel de oren uit. Het was gewoon gemakkelijk. Ik had wat boeken gelezen. Tabellen gevonden en macro’s uitgerekend.. Vetten, eiwitten en groene groenten.. makkelijk bereidbaar en goed in verhouding. Het paste vlot in mijn dagelijks leven.

Hierop terugkijkend vandaag, laat me vooral inzien hoe hard ik hierin gegroeid ben. Keto is niet eentoning, niet meer of minder dan onze standaard westerse keuken. Creativiteit komt van jezelf en zeker niet van de lijst met ingrediënten waaruit je mag kiezen. Denk niet dat een domme aardappel toevoegen op de lijst ervoor zou kunnen zorgen dat er meer variatie mogelijk is.

Ik begon vrienden en vriendinnen te stimuleren om deel te nemen aan mijn avontuur. Zo was ik niet meer alleen in mijn zoektocht naar een nieuwe levensstijl en visa versa. Op momenten dat het moeilijker was konden we dan rekenen op elkaar. Want hoe gemakkelijk je deze blog leest, zo loopt het zeker niet. Soms is het gewoon moeilijk, zoals bij elke (nieuwe) levensstijl om vol te houden.

We worden ook echt omringd door koolhydraten en suikers. Winkels hanteren ‘laag in vet, hoog in suiker’ als gezonde voeding en halen hiermee A-labels. Take-away is pure junk en zit vaak bomvol suikers. Frieten, pizza… Het is allemaal zo lekker, zo verslavend en in vooral in overvloed aanwezig. Na een lange dag werken kiezen mensen nu eenmaal graag voor iets wat snel klaar is en tegelijkertijd vult. Dan is de keuze voor junkfood snel gemaakt.

Magali janssens keto voortgang

En toch hield ik dit wel vol

Keto hield ik wel vol, en nog steeds. Waarom? Omdat het mijn leven zoveel beter maakt(e).
Het is zo makkelijk vol te houden, omdat ik me gewoon SUPER voel. Ik slaap beter, ben uitgerust, ik heb meer focus, suikerdipjes na de lunch ken ik niet meer, mijn hormonen stabiliseren zich meer en meer, mijn narcolepsie is onder controle, ik ken geen migraine meer… De lijst met voordelen is eindeloos! Jaren aan dokters, honderden euro’s aan medicatie en niets hielp. Nu pas, met mijn Keto-levensstijl, voel ik me echt goed. Hiermee wil ik niet zeggen dat alles voordien nutteloos was of Keto voor àlles de oplossing is. Ik spreek enkel vanuit mijn eigen ervaring.

Tellen

Ik leerde wel snel dat afvallen met Keto ook tellen betekent. Weten hoeveel koolhydraten en caloriën je binnen krijgt. Maar ik kom niet bij; het jojoën heb ik eindelijk gelaten voor het is. Maar, om het er af te krijgen moet ik toch een extraatje doen. Dat maakt dat we ook na een lange tijd het sporten hebben opgepakt. Nu de overtollige kilo’s er af zijn moest dit haalbaar zijn. Ik denk niet dat ik ooit op dit niveau gelopen heb bijvoorbeeld. Dat conditie en focus zo (snel) kunnen veranderen!

Vasten

Hoe vroeger eten mijn leven bepaalde en ik de hele dag afhankelijk was van suikers, heb ik nu ontdekt hoe zalig vasten kan zijn. Hoeveel rust het in mijn hoofd geeft, maar ook aan mijn hele lichaam: je hebt bijvoorbeeld al geen ontbijt-stress, daarnaast gaat sporten veel beter (voor mij) op een nuchtere maag…

Na mijn werk sport ik nog voor ik mijn vasten-periode afbreek. 16 à 20 uur niet eten en dan nog vlot een inspanning doen? Ik had het niet geloofd als ik het niet zelf had ondervonden.

Maar die combinatie boost mijn dag. Ik kan nog pagina’s lang door gaan over de voordelen en mijn weg. Maar ik kan vooral zeggen: verdiep je en ontdek het zelf. Ontdek hoeveel beter het jouw leven kan maken. Ontdek de voordelen en ontdek de beste versie van jezelf.
Maak het je eigen, zoals het goed voelt voor jou! Vanaf de basis en op een manier die voor jou werkt, vol te houden is en waarbij je uitkijkt naar elke dag die komt! Succes!!

Lijkt het jou ook leuk om jouw ervaring met een ketogeen dieet te delen en zo anderen te inspireren? Stuur ons dan een berichtje!

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Begin 2018 begon mijn keto journey. Na een half jaar verdiepen nam ik de stap om te beginnen met een ketogeen dieet en dit bracht me direct onwijs veel voordelen. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.