My Keto journey lisanne kappert

 

My Keto Journey: Lisanne Kappert

Vandaag in My Keto Journey: Lisanne Kappert! Een ketogeen dieet kent zijn oorsprong in de behandeling van Epilepsie en dat is precies waar Lisanne het voor inzet. En met een heel mooi resultaat! Benieuwd naar haar verhaal? Blijf dan lezen! 

Vertel eens wat over jezelf, wie ben je?

Hi, ik ben Lisanne, 23 jaar jong en verpleegkundige in opleiding. Ik loop 36 uur per week stage en ben daarnaast graag bezig met hardlopen en wielrennen. Ook ga ik graag met vriendinnen borrelen. 

Hoe kwam je in aanraking met een ketogeen dieet?

Op mijn vijftiende kreeg ik de diagnose juveniele myoclonus epilepsie. Dit is een epilepsiesyndroom. Op verschillende sites las ik dat ketogeen eten erg goed helpt bij epilepsie, wat moeilijk onder controle te houden is.  Het ketogeen dieet passen ze helaas alleen bij kinderen toe en niet snel bij volwassenen.

 

Carmel Mirck keto kitchen ibiza

Ondanks de medicatie had ik de epilepsie niet onder controle. Ik had ‘s ochtends last van myoclonieën (schokjes in vooral mijn armen) waardoor ik vaak dingen liet vallen. Op school had ik last van absences (lijkt op staren), waardoor ik veel niet meekreeg. De tonisch clonische aanvallen waren gelukkig wel onder controle door de medicatie. Wel moest ik na een dag school eerst bijslapen voordat ik wat kon doen. 

Ook had ik last van het prikkelbaardarmsyndroom. Ik was na alles wat ik at zo erg opgeblazen. Na het ontbijt paste mijn broek al niet meer dicht.

Hoe gaat de combinatie met epilepsie & keto je nu af?

Door het keto eten gaat het een stuk beter met mijn epilepsie. Ik heb geen last meer van myoclonieën of absences.  Als ik een stressvolle dag heb dan kan ik zeker nog wel eens last van epilepsie hebben, maar bij lange na niet zo erg als voorheen.

Daarnaast ben ik niet meer moe. Na alles wat ik deed was ik moe en daardoor moest ik zelfs na iedere vroege dienst slapen. Door keto kan ik zelfs nachtdiensten draaien. Ook ben ik niet meer zo opgeblazen.

Vroeger was ik voor mijn gevoel aan het wachten op de volgende aanval. Nu niet meer. Door keto kan ik mijn leven leven. Door deze manier van leven heb ik mijzelf terug.

Hoe ziet een keto-dag in jouw leven eruit?

‘S ochtends ontbijt ik graag met zelfgemaakte chocolademelk en flink wat slagroom. In de middag lunch ik graag met wat gebakken eieren met brie of maak ik een lekkere salade. Als avondeten maak ik graag courgetti met tonijn en kaas. Bij trek tussendoor pak ik een stukje droge worst of eet ik een beetje kwark. Na het sporten drink ik graag nog eens een zelfgemaakte chocolademelk haha.

Waar haal je jouw keto-informatie vandaan? 

Mijn keto-informatie haal ik van KetoFit. Ook heb ik boekjes van the new food en maak ik graag recepten van lowcarb chef. Ik kijk goed naar welke ingrediënten erin zitten en of het in mijn dagtotaal past.

Wat is je lievelingsgerecht?

Ik vind echt vanalles lekker. Mijn lievelingsgerecht is eigenlijk heel simpel. Broccoli-soep met gebakken spekjes! Oh ja en natuurlijk de chocolademelk. Men neemt cacaopoeder en amandelmelk. Verwarm dit in een pannetje. Klop wat slagroom op met zoetstof naar smaak en tadaa: een heerlijke warme chocolademelk!

Wat motiveert jou?

Hoe ik mij voel motiveert mij enorm. Ondanks mijn epilepsie leef ik precies hetzelfde leven als mijn leeftijdsgenoten door deze manier van eten.

Wat is jouw top-tip voor de lezers?

Je moet het gewoon doen! Als je eenmaal bezig bent wil je niet meer stoppen. Ik vroeg mij altijd af hoe mensen zich zo fit konden voelen en ik weet zeker dat keto het antwoord is!

Lijkt het jou ook leuk om je verhaal te delen en anderen te helpen en te inspireren? Stuur ons dan een berichtje!

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Begin 2018 begon mijn keto journey. Na een half jaar verdiepen nam ik de stap om te beginnen met een ketogeen dieet en dit bracht me direct onwijs veel voordelen. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.