My Keto Journey Kelly Janse Kok

 

My Keto Journey: Kelly Janse Kok

Kelly is een drukke moeder van twee, maar laat dat haar keto journey zeker niet in de weg zitten! Sinds haar zwangerschap verloor ze al 28 kg! Benieuwd naar haar verhaal? Blijf dan lezen! 

Vertel eens wat over jezelf, wie ben je?

Ik ben Kelly, 29 jaar oud. Getrouwd, mama van twee prachtige kids en administratief medewerkster. Daarnaast ben ik ook eigenaresse van mijn eigen beautysalon waar ik met veel plezier werk!

Hoe kwam je in aanraking met een ketogeen dieet?

Tijdens mijn tweede zwangerschap deed een vriendin van mij het ketogeen dieet. Niet zozeer om veel af te vallen maar om zich goed te voelen. Ik raakte geinteresseerd en ging veel #keto mensen op Instagram volgen. Ik was zo onder de indruk van alle resultaten dat ik besloot, dat als ik klaar was met borstvoeding geven, dat ik dan ook met keto zou beginnen.

Wat was voor jou de reden om er mee aan de slag te gaan?

Ik voelde me zwaar, moe, gewoon algeheel uitgeput. Niet zozeer van het gewicht wat ik mee aan het dragen was, maar ook van het leven met 2 kids, werk, en nog een operatie een aantal weken na de bevalling. Ik was het helemaal zat, mezelf zat. Ik begon met keto en zo veranderde mijn leven!

Welke voordelen ervaar je van een ketogeen dieet?

Ik kamp al jaren met buikpijn. Elke dag had ik kramp in mijn buik, alleen werd er nooit een allergie voor bepaald voedsel aangetoond in mijn bloed. Hier kon ik dan dus niet veel mee. Toen ik begon met keto verdwenen mijn klachten als sneeuw voor de zon. Mijn huid verbeterde, mijn haren gingen weer glanzen en de slaap die ik had was van betere kwaliteit! Daarnaast viel ik ontzettend goed af wat mijn zelfvertrouwen weer een boost gaf!

Hoe ziet een dag in jouw leven eruit? 

Ik ontbijt vaak met koffie met slagroom, dan in de middag bak ik 2 eieren met spek of ik drink een zelfgemaakte keto “chocomel”. Aan het eind van de middag begint bij mij vaak de lekkere trek. Ik maak een snackplate voor mijn dochter en mijzelf met stukjes kaas, olijven, stukje worst en wat nootjes. Mijn dochter is 3 en zij eet graag met ons mee!

Hoe combineer je het drukke leven van moeder zijn met een ketogeen dieet? 

Zoals ik al zei houdt mijn dochter heel erg van het eten dat wij eten, het keto eten. Daarnaast krijgt zij wel bij haar diner iets uit een koolhydraat groep als pasta, rijst of aardappeltjes.

Je gaf eerder aan veel te zijn verloren, hoe verliep dit proces?

Na mijn bevalling stond de teller op 113 kilo. Ik voelde me op zich wel oké, maar ik was vaak moe en raakte in een depressie. Toen ik keto ging eten merkte ik dat mijn hoofd ook opklaarde ook al zei de psycholoog dat het niet verstandig was om te gaan afvallen tijdens een zwaar proces als het bijkomen van een depressie. Mijn man besloot mee te doen, voor zijn eigen gezondheid en als extra motivatie voor mij.

We begonnen in november. Mijn start gewicht met keto was 101 kilo. De eerste kilo’s was ik al verloren met weight watchers. We hielden clean keto 5 weken vol. Na die 5 weken zat ik op de 92. Dat voelde natuurlijk heel goed! We hadden een kleine pauze omdat we met een baby en een peuter midden in een verhuizing zaten. De pauze duurde iets langer als gepland. Het was wel weer fijn om normaal te eten maar de buikpijn was terug.

Toen kwam Corona en de quarantaine en zag ik allerlei Instagramposts van mensen die lacherig over de “quarantaine kilo’s” deden. Toen zijn we weer begonnen! Nu staat de teller inmiddels op 85 kilo en wil ik verder gaan naar de 68. Maar wat ik nog veel belangrijker vind is het goed in mijn vel zitten. Als dat met een paar kilo boven de 68 is, dan is het ook goed! Het fijnste aan keto vind ik het clear mind effect. Dit is echt heel rustgevend voor mij omdat ik in de depressie heel veel last heb gehad van mentale onrust. Nu bijna niet meer! 

 

My Keto Journey Kelly Janse Kok

Hoe houd je jezelf scherp?

Ik doe regelmatig challenges met mezelf of met mijn man om ons mentale uithoudingsvermogen ook weer even op peil te krijgen. Nu begin ik vandaag bijvoorbeeld met een 6 week challenge. Tijdens deze challenge eet ik clean keto, drink ik geen alcohol, doe ik workouts per week en probeer ik mijn ketonen tussen de 1 en de 3 te houden! Soms zijn het ook kleinere challenges, zoals bijvoorbeeld een week lang elke dag 10.000 stappen zetten. Het zijn de kleine dingen die zo goed zijn voor je mentale uithoudingsvermogen! Ik leg de focus dan weer even op iets anders dan alleen de weegschaal. Uiteindelijk is je gezondheid niet alleen voor je lichaam belangrijk, maar ook zeker voor je geest!

Waar haal je jouw informatie vandaan?

Ik volg de boekjes van TheNewFood. Daar heb ik echt heel veel aan gehad. Daar staan weekmenu’s in en veel recepten. Ook vind ik de keto community op Instagram echt heel fijn! Veel motivatie, maar ook eerlijke verhalen en recepten.

Wat is je lievelingsgerecht?

Poe, ik had van tevoren echt niet kunnen bedenken dat dit mijn lievelings zou zijn maar dat is toch echt de rookkaascracker! Een plakje rookkaas tussen 2 bakpapiertjes, 90 seconden op 1000 watt en je hebt een heerlijke knapperige cracker. Ik beleg deze vaak met een gebakken plakje salami of brie!

Wat motiveert jou?

Ik wil me goed voelen in mijn eigen lijf. Gelukkiger voelen. Zekerder. Het gewicht wat steeds meer naar beneden gaat is echt heel motiverend!

Wat is jouw top-tip voor de lezers?

Wat mij heel erg heeft geholpen is de aanschaf van een bloed ketonen meter. Op een moment dat ik het even moeilijk heb en eigenlijk gewoon een zak chips open wil trekken pak ik de ketonen meter erbij en als ik dan zie dat ik op 2.4 in mijn ketonen zit dan motiveert mij dat weer om toch voor een stuk komkommer of een eitje te kiezen!

Ik ben nog niet klaar. Ik heb nog een paar kilos te gaan. Ik wil me alleen niet dood staren op die weegschaal en me gewoon goed voelen in mijn lijf. Ik ga lekker door, Keto is echt een levensstijl geworden omdat ik me er zo goed bij voel!

Wij zijn nog op zoek naar mensen die het ook leuk lijken om hun verhaal te delen. Lijkt het jou leuk om je verhaal te delen? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie hieronder!

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Begin 2018 begon mijn keto journey. Na een half jaar verdiepen nam ik de stap om te beginnen met een ketogeen dieet en dit bracht me direct onwijs veel voordelen. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.