lazy keto

Lazy keto

Eerder hadden we het al over dirty keto, vandaag is lazy keto aan de beurt. Zoals je kunt raden is dit ook een term die over is komen waaien vanuit de VS. Het lijkt enigszins op dirty keto, maar het is wel degelijk anders!

Wat is lazy keto?

Lazy keto houdt in dat je wél een ketogeen dieet volgt, maar dat je bijvoorbeeld niet je calorieën of macro’s bijhoudt. Dit biedt met name veel gemak en rust. Je hoeft niet iedere gram in te voeren in een app als Myfitnesspal en je eet gewoon wanneer je trek hebt. Je zorgt dat je alle koolhydraten vermijdt en onder zo’n 20-25 gram per dag blijft.

De gevaren

Doordat je niet bijhoudt wat én hoeveel je eet, loop je het risico dat je ongemerkt meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Eet je meer dan je verbrandt, dan loop je de kans dat je uiteindelijk aankomt in plaats van afvalt. Of juist andersom afvalt in plaats van aankomt als aankomen je doel is.

Ook loop je het risico dat je bijvoorbeeld te weinig eiwitten binnenkrijgt, terwijl eiwitten wel degelijk heel belangrijk zijn. Zo zijn ze onder andere belangrijk voor spiergroei/spierbehoud, sportprestaties, haar en nagels.

Werkt lazy keto?

Ook bij deze variant kun je afvallen. Met name mensen met veel overgewicht verliezen nog steeds gemakkelijk gewicht. Echter wordt de kans wel groot dat je na een tijdje niet meer afvalt, doordat je onbewust toch meer calorieën binnenkrijgt dan je eigenlijk verbrand.

Lazy keto heeft zeker goede aspecten. Je eet nog steeds ketogeen en het geeft bijzonder veel rust. Ben je echt op zoek naar een manier om je lichaamscompositie te verbeteren of je gezondheid te optimaliseren, dan ben je waarschijnlijk beter af om toch het een en ander te tracken en naar je macro’s te kijken.

Moet ik het doen?

Zelf raad ik altijd aan om in het begin een korte periode wel even alles te tracken. Puur om gevoel te krijgen bij wat je zoal kunt eten en wat je beter kunt laten staan. Na een tijdje kun je hier altijd weer vanaf stappen. Zelf vind ik het af en toe ook fijn om lekker niets bij te houden, het geeft veel rust. Ben je echt op zoek om het maximale eruit te halen? Of volg je een ketogeen dieet om medische reden? Dan is de kans groot dat je beter af bent door het tracken van je voeding!

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Begin 2018 begon mijn keto journey. Na een half jaar verdiepen nam ik de stap om te beginnen met een ketogeen dieet en dit bracht me direct onwijs veel voordelen. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.