Keto spam en keto scam

Pas op voor Keto Spam en Keto Scam

Waar een ketogeen dieet erg aan populariteit wint door de goede resultaten, wint het helaas ook populariteit bij kwaadwillenden. Zo ontvang ik de laatste steeds vaker spammailtjes met keto pilletjes die zouden helpen bij het afvallen. Frustrerend, want het schaadt het imago van een ketogeen dieet dat, als je het goed doet, juist zo onwijs goed voor je kan zijn!

Keto scam en keto spam

Ik krijg de laatste tijd steeds vaker mailtjes met als titel of afzender: “Keto Pakket”, “Keto aanbieding” en “Wetenschappers staan versteld door dit succes”. Trap hier niet in! Deze mails zijn vaak afkomstig van gekke domeinnamen die enkel uit zijn op jouw doorklik via de link. Enerzijds om iets te installeren op je computer, het vergaren van inloggegevens of simpelweg om je dingen te laten bestellen die nooit zullen komen of gewoon niet werken.

Keto spammailtjes herkennen

Hoe kun je dit onderscheiden van échte mail? Er zijn een paar punten waar je op kunt letten. Zo komt dit vaak van een afzender waar je je niet op hebt geabonneerd. Als je ook verder kijkt naar het echte e-mailadres waar de mail vandaan komt, dan valt op dat deze vaak niet in lijn ligt met de naam van de afzender. Daarnaast wordt er in de mail vaak erg gepusht op het snelle aanschaffen, uiteraard met als doel dat jij zo snel mogelijk naar de website gaat. Onderstaand een klein voorbeeldje!

Keto spam mail

Hoe herken je keto oplichters?

Vaak word je heel erg gepusht om zo snel mogelijk je aankoop te doen en word je overspoeld met ‘reviews’ en wetenschappelijke onderzoeken. Websites maken vaak gebruik van een ‘schreeuwende’ opmaak die natuurlijk in het oog moet springen.

Vaak zijn de producten die ze verkopen pillen of capsules. Elke dag een ‘Keto Pill’ en tientallen kilo’s vliegen eraf! Klinkt mooi toch? Zoals je onderbuikgevoel waarschijnlijk al zegt, is dit te mooi om waar te zijn. De kans dat een capsule zoveel verschil gaat maken, terwijl je je voedingspatroon niet aanpast is vrij klein.

Een simpel voorbeeld zijn bijvoorbeeld Keto Pills met BHB-poeder erin. Hoewel BHB-poeder (exogene ketonen) in steeds meer onderzoeken aan gewichtsverlies wordt gekoppeld, moet er nog veel onderzoek gedaan worden of dit echt zo is. Hoewel deze pillen het zelfs tot aan Sharktank gescoord hebben, is de kans vrij groot dat ze vrij weinig uithalen.

BHB-poeder gaat pas vanaf zo’n 3 gram een effectief verschil maken én bij voorkeur is dit nog een stuk meer. Dit past bij lange na niet in een capsule! Om aan deze dosis te komen zal je al snel een handje vol capsules naar binnen moeten werken…

Ook als je zoekt op “Ketofit” kom je een aantal potjes tegen met als naam Keto Fit. Wij staan in geen enkele relatie tot deze supplementen en raden het aanschaffen van deze supplementen dan ook af!

Meeliften op succes

Naast de echte harde oplichters, zijn er ook anderen die mee willen liften of onbewust meeliften op het succes van keto. Zo zijn er bijvoorbeeld raspberry ketones, die echter niets met échte ketonen te maken hebben. Dit kan met name voor verwarring zorgen als je net start met een ketogeen dieet.

Onlangs ben ik ook een paar keer in contact gekomen met mensen die de detox KetoX24 hebben gedaan. Door de slimme spelling, naam en de opmaak van de kleur lijkt dit al snel met keto te maken te hebben, terwijl dit in de praktijk vrij weinig met een ketogeen dieet te maken heeft. Zo hoorde ik bijvoorbeeld dat er o.a. soepstengels, rijstwafels en appels gegeten moesten worden, iets dat uiteraard niet in een ketogeen dieet past.

Ook hele andere markten spelen graag in op keto. Hoewel dit hier in Nederland nog meevalt, zijn er bijvoorbeeld in de VS vele bedrijven die maar al te graag keto op de verpakking zetten, terwijl het niet per se iets toevoegt aan een ketogeen dieet.

Tips om geen slachtoffer te worden

Let bij mails altijd goed op de afzender (domeinnaam van het e-mailadres), of het taalgebruik klopt en of je de mail bijvoorbeeld verwacht. Klinkt het te goed om waar te zijn, dan moet er en belletje gaan rinkelen. Doe eventueel wat research op Google, kijk of je het product of de dienst kunt vinden en of er reviews zijn.

Bij websites is het belangrijk om wederom te kijken naar correct taalgebruik en de opmaak van de website. Hoe is je onderbuikgevoel? Zijn de reviews op de website écht? Kijk bijvoorbeeld via Google of er elders reviews te vinden zijn en of het product ook in andere shops verkocht wordt.

Kom je een product tegen met “Keto” op het label? Kijk dan altijd nog steeds kritisch naar de ingrediënten. Wordt er bijvoorbeeld een efficiënte dosis gebruikt van de stof, zodat het ook echt een werkzaam effect kan hebben? Worden de juiste zoetstoffen gebruikt? Zitten er geen Isomalto-oligosaccharides in? Voegt het echt iets toe aan jouw ketogeen dieet?

Zie je iets voorbijkomen en twijfel je? Stuur ons dan gerust een berichtje!

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Begin 2018 begon mijn keto journey. Na een half jaar verdiepen nam ik de stap om te beginnen met een ketogeen dieet en dit bracht me direct onwijs veel voordelen. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.