immuunsysteem versterken keto

Versterk je immuunsysteem

In deze bizarre tijd is het belangrijker dan ooit tevoren om een sterk immuunsysteem te hebben. Hoewel er vooralsnog niet bekend is hoe Corona zelf aan te pakken is, kun je er wel uiteraard alles aan doen om zelf je weerstand te verbeteren. In deze blog nemen we je mee langs een paar belangrijke punten!

Nog geen vaccin/geneesmiddel beschikbaar

Op dit moment is er helaas geen geneesmiddel of vaccin voor het Corona-virus beschikbaar. Er gaan veel verhalen rond over mogelijke geneeswijzen. Een deel hiervan heeft daadwerkelijk potentie, een ander deel is klinkklare onzin en valt in de categorie “Fake News”.

Er wordt vanuit gegaan dat 50-60% van de Nederlanders vroeg of laat het Corona-virus te pakken krijgt.(1) Dat is best wel een hoop! Het zal dan ook lang niet altijd te voorkomen zijn. Maar, wat je wel kunt doen: je kunt natuurlijk wel je algehele gezondheid en weerbaarheid verbeteren! Hierdoor is de kans groter dat jij er minder of zelfs helemaal geen last van krijgt.

Wat kun je doen om je weerstand te verbeteren?

De opties lopen erg uiteen. Je weerstand en algehele gezondheid wordt beïnvloed door allerlei factoren. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld voorstellen dat roken sterk af te raden is. Zeker doordat een virus als corona erg zwaar op de longen werkt. Ook alcohol kan tijdelijk je immuunsysteem erg aantasten.

Vitamines en mineralen

Wie kent ze niet! Het is natuurlijk al decennialang bekend dat vitamines en mineralen goed voor je zijn. Met name Vitamine C wordt al erg lang ingezet tegen de griep en verkoudheid. (2) Wel lopen de meningen en onderzoeken over de werkbaarheid erg uiteen. (3) Hoewel het nog onduidelijk is of er een direct link is tussen het Coronavirus en Vitamine C, kan het in ieder geval zeker geen kwaad. Een supplement ter ondersteuning is natuurlijk de makkelijkste manier. Liever wat extra uit je voeding halen? Ga dan voor (gekleurde) paprika’s, koolsoorten, spruiten en aardbeien!

Een andere belangrijke vitamine is Vitamine D. Onderzoeken laten zien dat Vitamine D een belangrijke invloed uitoefent op het immuunsysteem. Vitamine D helpt namelijk de T-cellen te activeren die verantwoordelijk zijn voor het detecteren en het uitroeien van virussen. (4) (5) Uiteraard kun je dit binnenkrijgen door het innemen van een supplement. Maar, je lichaam kan het ook zelf maken! Simpelweg door je huid in contact te laten komen met zonlicht, al is het maar vanuit je achtertuin.

Inmiddels weet je ook vast wel dat mineralen erg belangrijk zijn tijdens een ketogeen dieet. Dat is tijdens deze periode niet anders! Bij een ketogeen dieet gaat dit met namen om kalium, magnesium en natrium. Deze ondersteunen bijvoorbeeld de vochtbalans, een goede werking van het zenuwstelsel en een normale werking van de spieren.

Andere tips

Naast gezonde en gevarieerde voeding, is het ook aan te raden om genoeg te bewegen. Door de omstandigheden zijn de opties ietwat beperkt, maar probeer creatief te denken! Zo vind je op Youtube vele voorbeelden van workouts die je met weinig tot geen benodigdheden thuis al kunt doen! Ga je toch liever naar buiten? Ga dan bijvoorbeeld een stukje gaan wandelen. Doe dit wel ergens buitenaf in een rustig gebied en zorg dat je voldoende afstand van anderen houdt!

Probeer daarnaast voldoende te rusten. Denk aan een goede nachtrust en zorg dat je stress de baas bent. Probeer bijvoorbeeld eens te mediteren! Apps als Headspace en Calm helpen je hier makkelijk een start in te maken.

Op zoek naar meer tips? Lees dan deze 8 Tips tegen griep en verkoudheid tijdens een ketogeen dieet

Meer over het Coronavirus

Ben je op dit moment ziek en vermoed je dat je mogelijk het coronavirus hebt? Ga dan naar deze pagina van het RIVM. Hierin vind je meer over de symptomen, adviezen en wanneer je wel of niet contact op moet nemen met jouw huisarts.

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Begin 2018 begon mijn keto journey. Na een half jaar verdiepen nam ik de stap om te beginnen met een ketogeen dieet en dit bracht me direct onwijs veel voordelen. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.