Goede voornemens afvallen keto

2020: Ik ga afvallen!

Dit staat vaak bovenaan het lijstje met goede voornemens. Zeker zo net na de feestdagen komt er een keerpunt waarop mensen besluiten het roer om te gooien. Een ketogeen dieet is daar een uitstekende keuze voor! Twijfel je nog? Misschien dat deze blog je over kan halen…

Hoe een ketogeen dieet helpt bij afvallen

In de meest simpele uitleg: doordat je koolhydraten uit je voedingspatroon haalt, moet je lichaam overschakelen op een andere energiebron en zal het aankloppen bij de vetten. Je lichaam zal dus langzaam veranderen in een vetverbrandingsmachine! Uiteraard vinden er op de achtergrond nog allerlei processen plaats die hieraan bijdragen, maar we houden het graag makkelijk:)

Een andere belangrijke factor is het weer in controle krijgen van je honger en trek. Minder trek = minder kans om de mist in te gaan. Dit zorgt ervoor dat jij je honger weer de baas wordt en dus niet snel te veel zal eten, afvallen was nog nooit zo makkelijk!

Meer lezen over de werking van het afvallen? Klik hier.

Je valt er vaak snel en veel mee af

Hoeveel je er precies mee afvalt? Dat wisselt uiteraard per persoon. Met name in het begin kan het soms erg hard gaan. Dit komt er eigenlijk door doordat je lichaam bij een ketogeen dieet minder vocht vasthoudt, waardoor je snel het overtollige vocht verliest. Dit kan er soms voor zorgen dat sommige in de eerste week een al een paar kilo kwijt zijn! Uiteraard een combinatie van het overtollige vocht en vet, maar het motiveert vaak wel!

Waar sommigen enkele kilo’s verloren tijdens het afvallen, zijn anderen er tientallen(!) door kwijt geraakt. Doorgaans is een normaal tempo om af te vallen zo’n 0,5 tot 1 kg per week. Dit hangt bijvoorbeeld af van het aantal calorieën dat je eet en hoe actief je bent, maar ook je hormoonhuishouding en stress kunnen bijvoorbeeld een rol spelen.

Veel andere voordelen

Naast het afvallen zijn er nog tal van andere voordelen die vaak gepaard gaan met een ketogeen dieet. Zo geven veel mensen aan dat ze veel meer energie hebben, helderder kunnen nadenken en veel minder honger hebben. Verder lopen de andere voordelen en mogelijke applicaties uiteen van een beter cholesterol tot de behandeling van insulineresistentie en van een verbeterde nachtrust tot minder migraine.

Een ketogeen dieet is gewoon erg lekker!

Een best wel belangrijke factor om een eetpatroon vol te houden is natuurlijk de smaak. En laat een ketogeen dieet nou stiekem best wel lekker zijn! Veel mensen denken vaak het tegenovergestelde, maar het is veel makkelijker om met bijvoorbeeld vetten te koken dan zonder. Denk maar aan bijvoorbeeld het bakken van een stuk vlees in een droge pan, dat gaat toch net iets minder…

Voor de zoetekauw zal het even wennen zijn, maar ook daarvoor is goed nieuws: je smaakpapillen passen zich aan! Je zal merken dat je hartig steeds meer gaat waarderen en dat je cravings naar suiker al snel verdwijnen, nog makkelijker om je dieet te volgen dus! Toch nog een keer trek in wat zoets? Ook daar zijn prima recepten voor te maken;)

Twijfel je nog steeds? Laat ons onderstaand weten waar je over twijfelt in de comments!

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Begin 2018 begon mijn keto journey. Na een half jaar verdiepen nam ik de stap om te beginnen met een ketogeen dieet en dit bracht me direct onwijs veel voordelen. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.