Bulletproof koffie keto

Bulletproof koffie

Als mensen horen dat je een ketogeen dieet volgt hoor je ze soms al snel denken: Oh dat is iemand die iedere ochtend een klomp boter in zijn koffie doet! Dit is dan ook een van de eerste argumenten die ze aandragen dat het dieet pure onzin is. Ik ben het hier deels mee eens zelfs! Het hangt heel erg af hoe je deze bulletproof koffie inzet, het kan zelfs averechts werken.

Wat is bulletproof koffie?

Bulletproof coffee is een trend die over is komen waaien uit de Verenigde Staten. Het is redelijk aanverwant aan het ketogeen dieet, aangezien veel mensen dit combineren. Vaak bestaat deze koffie uit een zwarte koffie met wat snelle vetten uit bijvoorbeeld kokosolie, boter, MCT’s of Ghee. Deze wordt meestal gedronken aan het begin van de dag en zou verschillende voordelen hebben.

Magisch afvallen

Mocht je denken dat je door boter in je koffie te stoppen magisch kilo’s afvalt, dan kun je de plank aardig misslaan. Dit klinkt voor de meeste mensen gelukkig logisch. Doordat een bulletproof koffie vaak veel vetten bevat zijn ze automatisch ook rijk aan calorieën. Er komen veel factoren bij kijken, maar doorgaans houdt het toch in dat je lichaam meer calorieën moet verbranden dan moet opnemen om af te vallen. Daar helpt een koffie van 500 calorieën natuurlijk niet snel aan mij!

Belangrijk is dus dat je niet helemaal los gaat op de hoeveelheid vetten die je toevoegt aan je bakkie. Waarschijnlijk ben je met een iets kleinere hoeveelheid beter af. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om je lichaam wel wat energie te geven, maar wel in vetverbrandingsmodus te blijven. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken om langer te vasten.

Bulletproof vasten

Een manier waarop een bulletproof koffie wel kan helpen is als je dit combineert met vasten. Zou je bijvoorbeeld graag 18 uur vasten, maar merk je dat je na 16 uur altijd erg honger hebt? Dan kun je wellicht met wat vetten in je koffie je vast verlengen. Dit is uiteraard geen volledige vast meer dan, maar een aantal voordelen behoud je nog steeds! Uiteraard niet de bedoeling dat deze koffie weer honderden calorieën telt.

Brainpower!

Met name in combinatie met vasten kan een bulletproof koffie zorgen voor een enorme mentale boost. Doordat je aan het vasten bent, stijgt het aantal ketonen in je bloed. Een hoger aantal ketonen betekent een betere concentratie en betere mentale prestaties. Combineer dit bijvoorbeeld met wat MCT’s (en cafeïne) en je hersenen hebben genoeg energie voor weer een paar uurtje blokken of werken!

Omdat het lekker is

Dit blijft altijd een goede reden om het te doen? Binnenkort zullen er ook wat recepten gedeeld worden waardoor jij een heerlijke bulletproof koffie op tafel kunt zetten!

Zin of onzin?

Hangt volledig af hoe en waarom je hem inzet! Laten we één ding in ieder geval de wereld uitwerken: een hele klomp boter in je koffie is niet de insteek. Beperk dit tot een kleine hoeveelheid en dan kan het wellicht bijdragen aan het doel dat jij voor ogen hebt!

Ben je nu ook benieuwd hoe je zo’n bulletproof koffie maakt? Dan vind je hier een recept!

Antonie Bartels

Antonie Bartels

Oprichter KetoFit

Mijn naam is Antonie Bartels, oprichter van KetoFit. Begin 2018 begon mijn keto journey. Na een half jaar verdiepen nam ik de stap om te beginnen met een ketogeen dieet en dit bracht me direct onwijs veel voordelen. Van snel vetverlies tot een verbeterde stemming en energieniveau. Waar een ketogeen dieet in Amerika inmiddels heel groot aan het worden is, is het in Nederland nog relatief nieuw en onbekend bij de massa. Dat moet anders. De kracht van een ketogeen dieet kan voor veel mensen van toegevoegde waarde zijn en ik wil daarbij helpen!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies om jou te voorzien van de beste gebruikerservaring. Door te klikken op de button ga je akkoord met deze cookies.