Blogs

Keto vs. Atkins

Een ketogeen dieet en het Atkins hebben iets van elkaar weg. Ze zijn beide koolhydraatarm en zijn bedoelt om je lichaam over te schakelen op vetverbranding. Maar, wat zijn eigenlijk de verschillen?

Lees meer

Gluconeogenese?!

Zo moeilijk dat gluconeogenese uit te spreken is, zo belangrijk is het voor het lichaam. Je lichaam kan simpelweg niet zonder. Maar, hoe zit het dan met een teveel aan eiwitten? Raak ik dan uit ketose?

Lees meer

Ketonen meten?!

Het is op verschillende manieren mogelijk om de ketonen in je lichaam te meten. Kies je voor urinestrips, een bloedmeter of een ademmeter? Er zijn namelijk veel verschillen. Is het verplicht bij een ketogeen dieet?

Lees meer

Vasten? Vast goed!

Vasten is een techniek die al eeuwenlang bestaat en kent zijn oorsprong door de geneeskrachtige werking. Een keto dieet bootst een staat van vasten na en zorgt ervoor dat deze technieken heel goed samen gaan!

Lees meer

5 Tips tegen de keto-griep!

Nadat we het in het eerste deel over de oorzaak  van de keto-griep hadden, is het natuurlijk nog belangrijker om te weten hoe je dit tegen kan gaan. Hier vind je 5 Tips tegen de keto-griep!

Lees meer

Help! Ik heb de keto-griep!

Er zijn helaas best veel mensen die last krijgen van de keto-flu of ookwel de keto-griep. Maar wat is deze griep eigenlijk? Hoe ontstaat het? Waar kan ik last van krijgen?

Lees meer

Suikervrij is suikervrij, toch?!

Suikervrij is suikervrij, toch?! Het is tegenwoordig een steeds normalere zaak dat producten een suikervrije of light variant hebben. Gelukkig. Maar zijn deze wel altijd zo suikervrij en goed als iedereen altijd denkt? Je raadt het waarschijnlijk al: dit is niet...

Lees meer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief!

keto ketogeen dieet

Blijf op de hoogte

Laat onderstaand je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe blogs, recepen en de webshop.

Je bent succesvol aangemeld!